Nytt på menyn

Publicerad av

Mina äta gott kampanj som jag lade igång i början när hela det här KarantänLivet sparkade igång, har nog fortsatt, fast jag inte precis bloggat om denna kampanj. Kanske inte varje dag, men ofta och det har varit bra och roligt att koka mångt och mycket.

Tidigare i veckan hittade Maken ett recept som han ville prova. Jag tog notis om receptet han skickade mig och köpte kycklingbröst för några dagar sedan då jag befann mig i mataffären.

Idag skar jag upp grönsaker och kycklingbrösten och marinerade hela härligheten i olivolja och lökpulver, vitlökspulver, paprika, cayennepeppar och kummin. Blandade kryddorna bra i olivoljan innan jag blandade i den uppskurna kycklingen i en skål och grönsakerna i den andra.

Några timmar senare tog jag bambuspetten ur blöt och började trä alla ingredienserna om varandra på dem. Här skulle det alltså bli grillade kyckling och grönsaksspett.

Efter ca.20 minuter hade jag följande hög med spett klara att sätta på grillen. Då fick Maken ta över, jag kan visserligen grilla, men han gör det så mycket bättre än jag. I alla fall då det kommer till gasgrillen, vilken vi beslöt att använda ikväll eftersom det går snabbare och Maken skulle iväg till nattskifte efter middagen.

Det tog inte länge för spetten att bli klara. Jag använde kycklingbröst utan skinn och ben och då går det hela så mycket snabbare förstås, men risken finns ju också att kycklingen torkar ut en aning.

Medan Maken grillade gjorde jag en enkel sallad besående av olika salladssorter, skuren gurka och tomat. Därtill lade jag också en baguette i ugnen på värmning som jag sedan skar upp och serverade med kycklingspetten och salladen.

Jag som inte skulle till ngt arbete tog ett glas vitt med den goda och enkla middagen. Maken som åkte in till jobbet 45 minuter efter måltiderna fick nöja sig med ett glas vatten.

Det blev en god och enkel måltid. Imorgon, lördag har vi bokat ett bord på resturang för hela familjen! Restaurangerna har nu öppnat i Minnesota igen, men de får endast servera mat utomhus. Med mulet och utlovade 26 grader varmt, skall det nog gå bra att äta ute på kvällskvisten.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.