KarantänKänslor: Glädje och överraskning

Publicerad av

Maken kom skyndsamt upp till övre våningen imorse när jag just hade stigit upp. Jag är ingen morgonmänniska och eftersom vi befinner oss hemma hela tiden finns det ju ingen anledning att stiga upp i ottan. Klockan ringer 07.45 varje morgon, men om sanningen skall fram är det mycket sällan som jag stiger upp just då. Oftast är det nog 08.30 innan jag masar mig ur sängen.

Likadant denna morgon, men Maken ville att jag skulle skynda mig ur sänghalmen och göra mig klar för dagen. Skippa zumban måste jag också göra och så var det bara att försöka få en viss Lillasyster upp ur sängen också.

Den nya harpan, som vi beställde och köpte i oktober, var äntligen färdig och på väg hit till Förorten! Den hade utlovats till torsdagen denna vecka, men Maken fick ett telefonsamtal rätt tidigt på morgonen och chauffören undrade om vi var hemma eftersom han hade en harpa i lastbilen!

En lastbil med värdefull transport

Efter många om och men lyckades vi få upp en viss Lillasyster ur sänghalmen utan att berätta varför det var så viktigt att hon steg upp just då. Ingen skola för henne och henens bror idag, så det var ju klart att de ville sova extra länge.

Vid 11 tiden kom då den stora lastbilen och Lillasyster var inte så litet överraskad….

Hon var en aning överraskad
Det var inte så lätt att få ut det stora instrumentet ur lådan….
Det går liksom inte att ta miste på glädjen

Maken och Lillasyster är numera mycket mera vana med att flytta detta instrument än vad de var då vi köpte den första harpan för nästan tre år sedan. Upp på den lilla harpkärran som är ämnad för detta ändamål och så flyttade detta nya, vackra instrument in hos oss.

På plats!

Efter att jag tog bilden ovan började Maken stämma harpan. Under transport lossas strängarna så att varken de eller harpan skall ta skada. Eftersom allting är nytt, håller strängarna inte stämningen speciellt länge i gången. Med tiden tänjs de ut och harpan kommer att hålla stämningen väldigt bra, så länge den står stilla och luftfuktigheten inte ändras för markant eller den reser med Lillasyster till konserter o.dyl

Maken lyssnar och kollar stämmaren

Hela 40 minuter tog det för Maken ( Lillasyster håller på att lära sig att stämma ) att få harpan stämd och äntligen fick en tålmodigt väntande Lillasyster sätta sig ner vid sitt nya instrument. och spela… och spela…. och spela lite till.

Inkommande helg är det harptävling. Jag gissar att Lillasyster kommer att ha anpassat sig till sin nya harpa innan dess!

6 kommentarer

 1. Wow, vad vacker och nu ser man hur otroligt stor den är! Hon får
  Nog vara stolt över sin vackra harpa.
  I samband med att jag började jobba hemifrån i och med covid-19 så skaffade jag mig en ny rutin, jag tar mig en morgon promenad innan arbetet. Har nu varit på en 4,5 km promenad och nu över till arbetsuppgifterna.

  Gillad av 1 person

  1. Mycket bra rutin det! Ngn sådan har jag inte lagt mig till med. Borde dock….. 🤔
   Ja en viss Lillasyster är mycket glad och stolt över sitt nya, vackra instrument! 😃

   Gilla

 2. Så fantastiskt! Inte alla som får harptransport. Och så fin den är, ett smycke. Kanske hon vill bjuda oss på ett filmat stycke harpspel? Vore väldigt trevligt att få ta del av. Lycka till med nya instrumentet.

  Gillad av 1 person

  1. Javisst är det ett smycke. Att lägga upp musik som hon spelar här på bloggen har visat sig ta en hel massa utrymme. Hade lagt sonen i arbete med att lägga upp en privat youtube kanal, men detta har inte hänt ännu. Gissar jag får ta saken i egna händer….. och jag är inte den som är tekniskt lagd…..🤔

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.