KarantänSkörd: rabarber!

Publicerad av
Jag plockade den första rabarbern ikväll.

I fredags då jag gick för att ta mig en titt på rabarbern blev jag glatt överraska av hur högt den vuxit och tänkte att jag skulle ge den ngn dag till innan jag plockade den första rabarbern. Den skörden blev alltså då redan ikväll och så fort jag kom in med den satte jag igång med en rabarber och jordgubbskrisp.

Den färdiga frukt blandningen

Jag skalade och skar rabarbern i små bitar och skivade sedan ett paket jordgubbar och blandande ner med rabarbern. Sedan satte jag till mjöl och socker och blandade om allt. Denna blandning fick sedan stå medan jag blandande till krispen som skulle sättas ovanpå frukten.

Matberedaren slår sönder smöret i de torra ingredienserna

Krispen blandar jag till i matberedaren. Havregryn, farinsocker, mjöl och lite kanel blandas först ihop. Sedan lägger jag till kylskåpskallt smör i bitar och låter matberedaren göra deg av massan.

Fruktblandningen lägger jag i smord glasform

Efter att fruktblandningen stått en stund i skålen jag blandade ihop den i häller jag den i smord glasform. Sockret och mjölet har dragit ut en del av saften ur frukten och den har fått nästan en lite krämig konsistens.

Blandningen med havregryn läggs ovanpå frukten

Efter att jag hällt bladningen med havregryn över frukten lägger jag in efterrätten i ugnen på 40 minuter i medelvarm ugn. Denna efterrätt är nog godast varm, direkt ur ugnen med vaniljglass på. Dock hade vi ingen sådan hemma ikväll, så jag vispade till grädde istället, vilket vi råkade ha.

Vispad grädde på fruktkrispen visade sig passa ýpperligt

Ingen i familjen klagade det minsta på att det blev vispad grädde istället för vaniljglass. Möjligen då Lillasyster vars mage nuförtiden reagerar negativt på alltför mycket laktos. Däremot hade hon inte intagit speciellt mycket av den varan idag, så hon unnade sig en klick med grädde hon med. Förhoppningsvis får hon inga problem med magen nu under natten…

Och bara för påminnelsens skull har vi börjat med vecka 8 i karantän denna söndag….

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.