KarantänSyssla: handskrivet

Publicerad av
Egenhändigt vikna kort att skriva på….

Hon vill ha handskrivna kort skickade åt våra dagisfamiljer. Chefen alltså. Det är nämligen så att det som såg så mörkt ut för sex veckor sedan, nu verkar ha ljusnat lite. Det ser ut som om att vårt lilla dagis kommer att öppna igen i höst! Inget bestämt ännu, det är ju så svårt att planera i dessa tider. Dock måste man ju ha framtidstro, och visst kommer vi över detta också!

Nu vill då Chefen att vi skall hålla kontakten med familjerna, så att de inte glömmer bort oss, ge lite personlig ‘touch’ åt denna kontakt och också bara helt enkelt förmedla att vi tänker på dem. Och det gör jag ju, verkligen. Jag är så glad att jag inte har småbarn hemma att underhålla just nu under denna tid. Det kan ju helt enkelt inte vara så lätt. Inga kompisar får komma på besök, inte ens träffas i ngn lekpark, eftersom även de är stängda. Hur förklarar man sådant åt småbarn? Det går ju inte precis att sätta dem framför nyheterna på TVn, det är ju alldeles för deprimerande för en vuxen att se på!

Idag på eftmeirddagen påbörjade jag mina kort till våra barn. Jag har nitton att skriva totalt, så det kommer nog att ta några dagar. Jag ville att korten skulle vara trevliga och glada, så jag grävde i Dotterns gömmor som hon hade som yngre och hittade tjockt, trevligt papper som jag vek ihop och klippte och formade till korten på bilden ovan.

De första tre gick fort att skriva. Jag är ju som bekant inte ngn som har svårt att hitta orden! Imorgon fortsätter jag med skrivandet….

Envisa, tåliga blommor de här!

Det var sen eftermiddag då vi äntligen uppnådde de +18 graderna som utlovats, men vi kom faktiskt dit, trots den kyliga vinden som rådde mestadels av dagen. Det var inte sommarvärme precis, men väl vårvärme och den mottogs med glädje både av mig, resten av familjen och hyacinterna framför vårt hem som nu blommar. De ser lite hängiga ut, de var ju trots allt täcka av snö hela förra veckan!

Dagens middagstallrik

Kampanjen äta gott fortsätter och ikväll bjöd jag och Maken ( han var nämligen GrillmMästaren innan jobbnatten kallade.) på välkryddade och gillade griskotletter, ugnsbakade grönsaker och mera potatissallad, en familjefavorit. Vi åt ute på verandan denna varma, vackra vårkväll och det ser lite ut som om det blir mera finväder imorgon….

4 kommentarer

 1. Åh griskotletter, det är år och dagar sen jag ätit det. Dessa måste jag bara göra någon dag!
  Du är händig då det kommer till pyssel och skrivande, denna uppgift är ypperlig för dig. Familjerna kommer att bli glada! Håller tummarna för att du skall få möjlighet att börja jobba på din arbetsplats igen.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för den fina komplimangen! ❤️ Jag tror nog du är den enda som kallat mig händig då det kommer till pyssel! jag tror att det blir trevligt med en handskriven hälsning. Det är ju nog nästan en bortglömd grej. Och ja, grillade griskotletter Är verkligen goda. Trevligt veckoslut till dig och familjen! 😃

   Gilla

 2. Trevligt med handskrivet ändå! Det har vi tappat bort. Vi fick typ tre varmare dagar. Idag är det kyliga vindar här också, så till och med jag söker de soligaste lägena. Ska bli kallare till helgen igen tydligen. Man får ge sig till tåls.

  Gillad av 1 person

  1. ja det handskrivna har nog nästan helt fallit bort. Håller med dig. Hoppas familjerna kommer att tycka om att få en sådan hälsning. Det måste ju nog verkligen vara kyligt om du söker dig till solen…! 😲😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.