En sommardag i april….

Publicerad av
Just innan jag tog denna bild imorse hade dimman legat tät över Förorten

Vi vaknade tidigt imorse till åska, blixtar och en del regn, precis som utlovat. När vi öppnade våra blå och gröna ögon låg dimma tät över nejden. Det var svårt att faktiskt tänka sig att vi faktiskt skulle komma ända upp till hela +19 idag…..

Samma vy några timmar senare

Jodå. Meteorologerna kan sin sak och efter att solen fick komma fram bakom dimman och molnen, visst kröp kvicksilvret uppåt och det ganska hastigt också. Jeansen byttes först ut till halvbyxor och lite senare till shorts!

Lillasyster koncentrerar sig på skolarbetet

Den andra dagen med skola via nätet gick över förväntan. Alla tre ungdomarna höll sig i sina respektive rum. I och med att en stor del av befolkningen i Minnesota är hemma, ökar inte fallen med Covid lika fort som befarat, vilket i sin tur betyder för vår familj, att Maken ännu inte behövt rycka in som hjälp i intensiven på jobbet. Eftersom inga andra operationer knappast görs heller, får han faktiskt mest vara hemma eftersom han kan, som chefsläkare sköta det mesta administrativa hemifrån. Detta i sin tur är bra för Sonen som tar en avancerad kurs i matematik och behöver hjälp och stöd av sin matematikkunnige far. (Låtom oss säga så här, mor i huset är ingen särskilt stor hjälp då det kommer till detta med matematik…)

Lillasyster har gjort klart skolarbetet för dagen och sitter här med något intressant på YouTube

Dottern var långt inne i läroboken i finska

Medan Dottern koncentrerade sig på finskan, satte jag själv med näsan i min fantastiska sommarläsning, What happens in Paradise av Elin Hildebrand och solen var varm och skön!

Grilla måste man ju i sådant här väder!

Ikväll fortsatte vi naturligtvis med att äta gott. Vårens och sommarens första hemgjorda potatissallad tillredde jag imorse medan dimman låg tät och Maken grillade revbenspjäll hemkommen efter en snabbvisit till jobbet. Till detta blev det en till sommarklassiker, kålsallad.

Kålsallad till vänster, revbensspjäll och potatissallad på min tallrik ikväll.

Nu medan jag sitter ute på verandan och skriver dessa rader går solen ner. Klockan närmar sig åtta och fåglarna kvittrar glatt ute. Imorgon har det utlovats lite mera normala grader för våren, men jag klagar inte, utan har andra planer för onsdagen istället.

Dock skall vi först ta oss en titt på supermånen som skall visa sig här ikväll. Det påpekades på nyheterna att den är nära jorden, men ändå tillräckligt långt borta för att kvalificera sig att vara på socialt accepterat avstånd, runt 357 000 km bort!

2 kommentarer

 1. Så gott det ser ut med grillmat … vi har massa kött i frysen, men alldeles för dåligt väder för att grilla 😦
  Grattis till de höga temperaturerna, vi skulle också behöva det 😀

  Och månen … det är så molningt här så den syns inte … fick regndroppar på mig istället för månsken när jag gick ut och skulle kika.

  Gillad av 1 person

  1. Köttet hålls ju fruset och månen kan ses en annan kväll eftersom den tydligen skall vara superstor någongång i maj också!
   Vår ljuvliga sommartemperatur tog slut lika hastigt som den kom. Idag, onsdag är det visserligen +11 och sol- om
   man lyckas hålla sig i lä från den iskalla vinden…..! 🤔😎☀️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.