KarantänLördag nr. 3

Publicerad av
Min fina Zunbainstruktör sparkade igång lördagen

Denna lördag i karantän är nummer 3. Imorgon börjas vecka 4 i karantän. Vi har åtminstone hela april ännu hemmavid ännu men Covid fallen ökar inte lika fort som tidigare här i Minnesota. Vi här i Minnesota verkar lyckas med utspridningen av fallen så att sjukhusbäddarna, personal och utrustning räcker till. Bara att fortsätta ( o)gilla läget….

Lördagen började med Zumba, två veckor sedan det första passet och sjunde gången lektionen hölls via videosamtal. I förmiddags var vi hela 26 stycken som var med och idag hade vi en ny rutin att lära oss. Härligt och svettigt och bra för kropp och knopp!

En del av sommarläsningen köpt på rea för några månader sedan.

Jag tror bestämt att det var i januari som jag köpte dessa två böcker av favoritförfattaren Elin Hildebrand. De skulle egentligen höra till sommarläsningen, men igår blev jag så sugen på att börja så jag började med den på vänster sent igår kväll och läste ända till kl.00.30 medan resten av huset sov. Och inte blev jag besviken heller, en till mycket lovande roman av denna fina författare.

Lillasyster koncentrerar sig

Medan jag zumbade på på övre våningen, hade Lillasyster lektion i harpa på nedre våningen. Hon gör enorma framsteg tack vare hennes fantastiska instruktör som helt normaliserat detta med att ha lektion via videosamtal. Istället för att ha en lektion på 60 min i veckan som tidigare under skolåret, då allt ännu var normalt, har Lillasyster nu två stycken 30 minuters lektioner istället under veckan. Naturligtivs är det inte lika lätt att spela som om de träffades under normala förhållanden, men visst är det lyxigt med denna teknik som vi har ändå!

Stekt ris med äggrullad

Det har med att äta gott fortsätter. Visste ni att man också kan äta gott trots att man tillreder mat utav rester? Det bevisade Maken ikväll då han stod i köket och kokade till stekt ris med inblandade grönsaker och kycklingrester. Han kryddade med rikligt med sojasås, lad i lite ingefära och en aningens aning Tabascosås. Eftersom vi redan hade färdigköpta äggrullader i frysen ( ungefär som de som ni kallar vårrullar hemma tror jag.) värmde han dem i ugnen och serverade dessa med riset.

Verkligen gott blev det och det var en nöjd familj som steg upp från verandabordet ikväll, ganska hastigt eftersom det blev rejält kyligt så fort solen inte längre visade sig.

En trevlig lördag som också innehöll en hel del stickande, uppredande av enorm garnhärva och en hel massa chattande med en viss Kusin Vitamin!

4 kommentarer

      1. Ja ni har ju sådant ja… under normala omständigheter skulle Långfredagen vara vanlig skoldag/arbetsdag hos oss och påskannandagen existerar inte…. 🤔

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.