I’m taking the day off!

Publicerad av

Ja, detta utropade Lillasyster imorse, eller i förmiddags då hon kom nerför trapporna till köket för att äta morgonmål…. klockan 11! Hon och brorsan är ännu lediga, vårlov egentligen denna vecka. Nästa vecka börjar dock skola på distans för dem och det gäller att stiga upp en aning tidigare för att hänga med och få läxorna och uppgifterna gjorda. Om det blir ngn traditionell skola ännu mera i år, vet vi inte, men toppen på Covid fallen i Minnesota räknas om en vecka. Jag hoppas verkligen att denna analys är rätt. Inte för att livet helt kommer att gå tillbaka till det normala, men kanske lite närmare ändå… Vi får ju se. En dag i taget.

Jag tog faktiskt lite ledigt idag jag med och har suttit stilla och stickat den största delen av dagen. Det har varit mulet men varmt på eftermiddagen, runt 13 grader. Jag hade fel, vintern kommer tydligen tillbaka inatt och imorgon, inte idag.

Nedpackade tröjor får vänta på nästa vinter

Efter att jag hade slagit upp mina blåa och gjort mig klar för dagen, tog jag tag i detta projekt: Packade ner mina tjockare vinterkläder i lådor till nästa vinter. Eftersom vintervädret inte helt har lämnat oss ännu, packade jag upp shorts och halvbyxor och lade dessa på klähyllorna, men lämnade tunnare, långärmade jumprar också framme. Ylletröjorna fick däremot snällt infinna sig i lådan till nästa vinter.

Detta kändes skönt att få detta undanstökat, verkligen. I början av nästa vecka har det lovats nästan 20 grader varmt, vilket är väldigt tidigt även för våra breddgrader, men då kommer det att kännas skönt att ha shortsen inom räckhåll!

Dottern pluggar

Någon som däremot inte tog ledigt denna torsdag var Dottern som pluggar på distans på universitetet i Wisconsin. Den staten är också stängd för tillfället och Dottern, tillsammans med de 43 000 andra studerande på det universitetet, får hålla till godo med distansstudier resten av terminen.

Då jag tog den här bilden som hastigast var det finskan hon brottandes med. Jo, faktiskt, och det är inte lite hon lärt sig på några månader! Hennes lärare är hemma från Tammerfors och är väldigt duktig måste jag säga. Tonvikten ligger på att lära sig prata språket och den invecklade finska grammatiken kommer i andra hand. Mycket, mycket praktiskt och nu när alla de sju eleverna ( alla med ngn slags anknytning till Finland) befinner sig spridda lite på olika håll, har de lektioner via Skype och pratar finska sinsemellan på det sättet. Häromdagen skulle eleverna visa upp sina rum/lägenheter där de bodde och använda ord som hade att göra med att bo, hus, hem osv.

Färdiggräddad och klar att lägga på middagsbordet
Grönsaker sprinklade med salt, peppar och olivolja på väg i ungen.

Kampanjen att äta gott fortsätter. Ikväll bjöd jag på ugnsstekt kyckling med ris kokad i kycklingbuljong och ugnsrostade grönsaker till. Även ikväll kunde vi äta ute på verandan, men inatt kommer ju som sagt regnet och kölden tillbaka, så jag gissar att vi får huka oss runt köksbordet igen imorgon. Vackert så. I dessa tider försöker jag att inte klaga utan vara tacksam för det som vi faktiskt har: ett fint hem med mina härliga familj, god mat och varandra plus att våren är här. Just nu behövs det inte så mycket mera….

2 kommentarer

 1. 43 000 studerande!!! WOW! Måste vara ett gigantiskt universitet, som man bara ser i filmer 😀 Det låter otroligt mycket. Men klart, man kan ju inte jämföra Sverige med USA precis, hahaha …
  Ja, jag hade också packat ner mina ponchos och andra tjockare kläder … så klart kylan kom då, bara så där över en natt, grrrr … Det storhaglade till och med igår, eller om det var i förrgår … helt galet var det, öste ner. Japp, jag som trodde jag flyttat till ”värmen” på solkusten, men den kommer väl så småningom. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Så typiskt efter att ha lagt bort de tjockare kläderna. Jodå, våren kommer nog. Den lär komma inkommande vecka för oss. Dock endast i två dagar, blir inte långvarigt, men vackert så.
   Jodå, universitet är modell större- vi satsar ju på sådant här på den västra sidan av Potten…! 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.