En helt vanlig karantänTorsdag

Publicerad av

Jaha, en till dag har tillbringats inom hemmets fyra väggar. Det lär ju bli en hel del till. Dock har det varit en riktigt trevlig torsdag i karantän. Maken har fått vara hemma hela dagen med familjen och det i och för sig är ju väldigt positivt i dessa, mer än normalt hektiska sjukhustider.

Jag tillbringade en del av eftermiddagen i köket. Bakning stod på programmet igen. Det har blivit en hel del av den varan på sistone. Hela fyra ggr har jag bakat vanliga kanelbullar och idag blev det småbröd.

Dottern pluggade ivrigt bakom stängd dörr i sitt rum hela eftermiddagen. Det är inte så lätt att hitta den där disciplinen att mitt i allt plugga på distans när man är van att gå till lektioner, men hon är duktig och börjar redan vänja sig.

Riktigt god röra

Hon hade bland annat i läxa att koka en rätt som användes av urbefolkningen här i Mellanvästern, alltså de som man förut kallade indianer. ( Vilken benämning används idag på svenska?)

Dottern hade sökt upp ett recept som hon tyckte verkade gott och jag hade handlat ingredienser för några dagar sedan. Det på förhand kokade vilda riset ( som växte vilt i Minnesota och Wisconsin för länge sedan. Nu odlas det.) blandade hon med stekta svampar, lök, tranbär och rostade mandlar. Egentligen skulle det vara kastanjenötter istället, men eftersom den här familjen är så väldigt allergisk mot nötter, beslutade sig Dottern att använda den enda nöt som alla i familjen klarar av- mandeln. Kryddorna bestod av salt, peppar och lönnsirap! Jo faktiskt!

Det blev en riktgt god middag igen bestående av köttbullar, brysselkål och Dotterns risblandning. Ute på verandan fick vi äta ikväll igen eftersom det blev just runt tio grader varmt under dagen och därför rätt varmt och skönt på den inglasade verandan.

Innan middagen hann jag sitta ute en stund med min stickning. Så väldigt skönt i solen det var! Att dessutom en mycket god väninnna hade vägarna förbi var ju bara ett bonus. Hon satt i bilen med fönstret ner och jag stod två meter ifrån och vi diskuterade en stund ditt och datt. Mycket trevligt och en ljuspunkt på dagen.

Svanarna är tillbaka.

ikväll landade dessutom Herr och Fru Svan på dammen igen! Ett mycket säkert vårtecken. Att få en bra bild av dem var däremot inte så lätt eftersom de hela tiden lägger ner sina huvuden under vattnet för att söka mat. Det tog en stund, men till sist lyckades jag i alla fall. Visst är de vackra, men nog gör de skäl för sitt trumpetarnamn!

Ännu sitter jag ute på verandan, men nu med jackan på. Klockan är strax åtta på kvällen och det börjar bli kyligt. Den tända ljuset på bordet sprider lugn och harmoni, ngt som vi nu, mer än någonsin, behöver i vår värld….

6 kommentarer

 1. Här går det också bra med hemma studierna! Man får vara stolt över barnen som faktiskt fixar att studera på distans. Själv jobbar jag hemifrån men jag är noga med att hålla samma tider som jag annars har på jobbet, rutiner är bra att ha. Hoppas ni får må bra!

  Gillad av 1 person

  1. Vi har verkligen slarvat med rutinerna eftersom de yngre barnens distansstudier inte börjar förrän den 6.4. Stora skillnader mellan de olika skoldistrikten gjorde att inte alla skolor var beredda att börja med distansstudier direkt. Äldsta Dottern som studerar på universitetet är den enda som har börjat hittills, men verkar klara det mycket bra.
   Hoppas ni också får hållas friska. Har Covid kommit till Jstad ännu? 🤔

   Gilla

 2. Hej på er alla!
  Bara ett fall i Jakobstad ännu!
  Finland helt i karantän! Reseförbud ut och in i Nyland! Få se när vi får träffa J. med familj igen. Poliserna arbetar normalt, i övrigt jobbar de flesta hemifrån!
  Dinaföräldrar hör ju till gruppen över 70 o sitter hemma så mkt som möjligt.

  Gillad av 1 person

  1. Hej!
   Kul att du tittade in!
   Bara ett fall hittills? Bra!
   Jo säkert svårt med att hålla er från från vissa småttingar som bor nära…. bara att hålla ut! Sköt om er! 🤗

   Gilla

  1. Jo, idag hade jag riktigt tråkigt, men också en känsla av panik eftersom Maken dagligen nu jobbar med Covid insjuknade patienter. Hoppas ni klarar er där i Spanien. Jag har förstått att Spanien är hårt drabbat det med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.