Benbrottet

Publicerad av

För en vecka sedan, närmare bestämt senaste lördag åkte Lillan och älsdsta Dottern pulka ute på gården. Jag höll till i köket för att få ihop en middag till familjen. Ungarna var ute knappa 10 minuter när Lillan kommer in och meddelar:

– Stora syster har stött sig.

Eftersom jag inte trodde att det var så allvarligt och för att inte Lillan lät  orolig, väntade jag mig att Dottern skulle komma in och berätta vad som hade hänt. In kom hon alltid, men inte som jag hade tänkt mig! Några minuter senare kom hon inkrypande till köket från garaget och grät högt!  Hon hade haft ena foten på pulkan som hade börjat glida ner för kullen vid sidan av vårt hus och hon hade åkt nerför hela kullen med den högra foten under sig. Hon fick  av sig värmebyxorna  och vinterskon med möda och där under hade hon en mycket svullen fot! Hon hoppade iväg till soffan och spenderade resten av kvällen på den.

Följande dag, på söndagen tog Maken henne till Akuten eftersom vi gissade att detta antingen handlade om en ordentlig stukning eller ett benbrott. Jodå, svar fick vi:

Det handlade om ett brott.
Det handlade om ett brott.
Trots besöket på akuten i en snöstorm kom hon hem rätt glad ändå. Gispet kunde inte läggas på ännu pga svullnaden. Det skulle ske om några dagar. Fast, kryckor blev det...
Trots besöket på akuten i en snöstorm kom hon hem rätt glad ändå. Gispet kunde inte läggas på ännu pga svullnaden. Det skulle ske om några dagar. Fast, kryckor blev det…
Brutet ben och kkryckor till trtos, kallar skolan. Här siter hon i bilen efter att jag hade kört henne de 50 metrarna till busshållplatsen! Trottoaren var alldeles för hal för henne att gå efter snöstormen dagen innan.
Brutet ben och kryckor till trots, kallar skolan. Här sitter hon i bilen efter att jag hade kört henne de 50 metrarna till busshållplatsen! Trottoaren var alldeles för hal för henne att gå på efter snöstormen dagen innan.
I torsdags fick hon sitt gips och undersökning. Så här glad var hon efteråt när vi var hemma igen. Hon fick en specialsko av läkaren och gipset är format så att hon får börja gå på foten så fort hon tycker att det går bra.
I torsdags fick hon sitt gips och läkarundersökning. Så här glad var hon efteråt när vi var hemma igen. Hon fick en specialsko av läkaren och gipset är format så att hon får börja gå på foten så fort hon tycker att det går bra.

Så, nu har vi då en Dotter på kryckor, fast om allt går bra kommer gipset bort om två veckor när nya röntgenplåtar tas och sedan läggs ett nytt gips på i ytterligare två veckor.

Det kunde ha gått så mycket värre…! 🙂

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.