Fantastiskt roligt. Trots hettan och fukten

Publicerad av

Inkommande läsår börjar Sonen sitt sista år i gymnasiet. Då hör det till att man har tagit ‘senior pictures’ (Senior kunde liknas vid abiturient i Finland.). Professionella foton som sedan kan användas till alt möjligt. I skolan och på inbjudningskort till studentfester o dyl.

Dessa skall helst göras på sommaren innan skolan börjar eftersom skolan vill ha dem redan i oktober.

Före flera veckor sedan hade vi beställt tid med en fotograf. Denna kvinna råkar vara en god bekant till mig och eftersom jag följer henne på sociala medier, har jag också sett en hel del av hennes fotografier. (Att Sonen som treåring lekte med hennes två söner, kommer han förstås inte längre ihåg.)

Ikväll var det då alltså dags. Naturligtvis råkar vi ha en ‘excessive heat warning’ här i Tvillingstäderna och denna innefattar hela mellersta och södra delen av staten. Detta innebar runt 33 grader varmt med en luftfuktighet på runt 70%. Stillastående svettades man.

Lillasyster och jag var med som bärhjälp och assistenter. Fotografen och Sonen jobbade hårt i hettan. Vi började i en park.

Fotografen till vänster tillsammans med Lillasyster till höger gör sig klara för de första testbilderna.

Denna kväll var ljuset jobbigt. Inte bara hettan som var olidlig. Skogsbränderna i Kanada norr om oss fortsätter vilket i sin tur färgar solen röd och ljuset blir mera disigt och mera onaturligt än under normala förhållanden.

Ändå blev det snabba ryck i parken och sedan packade Fotografen ihop alla sina grejer och vi fortsatte i samlad tropp till…..

Sonen, nu ombytt till finkläder, trots hettan, Fotografen och Lillasyster

… flygfältet. Vart annars liksom? Naturligtvis ville Sonen få sina bilder tagna där och naturligtvis med den Aero Piper (planet) han nu håller på att lära sig flyga.

På flygfältet spenderade vi dryga timmen. Vi var alla genomsvettiga, men speciellt Sonen som nu hade bytt från ledigare kläder till sin kostym. Dock klagade han inte det minsta. Han hade fantastiskt roligt och bilderna blir onekligen fina!

Lillasyster fick i uppdrag att hålla skärmen att blockera det märkliga ljuset, medan jag fortsatte att sköta lampan.
Det diskuterades livligt och här hade Sonen ännu inte bytt om till sina finare skor.
Nästan lite maffia över denna Son!

Trots hettan lyckades vi ändå få en riktigt trevlig kväll och jag ser fram emot riktigt fina fotografier. Efter att vi kom hem igen blev det svala duschar och en enkel smörgås till middag vid 20.30 tiden. Det var helt enkelt för varmt att intaga ngt annat närande!

8 kommentarer

 1. Häftigt! Min äldste son börjar också sista året på gymnasiet i mitten av augusti. Skriver studenten i april/maj 2022. Finns det också studentskrivningar hos er?

  Gillad av 2 personer

 2. Kan tänka mig att det var olidligt varmt. Men med tanke på smakproven du visar här så blev det nog riktigt bra bilder. Läskigt det där med skogsbränderna, hoppas brandmännen snart får det under kontroll..

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Javisst blir bilderna bra. Min FotografVäninna kan sin sak! Och ja de där skogsbränderna är onekligen läskiga…. Tack för att du tittade in! 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.