Sleepover

Publicerad av

Varför är det så kul att gå omkring sömning och dåsig dagen efter? Lite som att vara bakfull, fast utan alkoholen då?

Jaa, vem vet, men som 13 åring är ju detta grejen. Alltså, inte egentligen att gå omkring sömning och dåsig, men att ha kompis över natten. Traska till simbassängen runt åtta tiden på kvällen. Komma hem en timme senare och ta ett dopp i bubbelpoolen och sedan efter duschar, ta ngt gott och riktigt sött till mellanmål innan tänderna borstas och det kryps i säng. Dottern i huset i egen förstås och Gästen på luftmadrass ställd bredvid den permanenta sängen. Sedan viskas det medan husets folk sover. Långt in på småtimmarna.

Sedan skall det gärna ätas ngt gott till morgonmålet också. Lillasyster hade på förhand beställt våfflor utav mamman varpå denna mamma ställde sig att göra smeten färdig på förhand kvällen före.

Våffeljärnet ser till att sjusovarna fåror förhand beställt morgonmål

Vid niotiden ställde mamman sig att steka ovan nämnda våfflor. Det var ju liksom ingen ide att börja tidigare än så på morgonen eftersom jag visste att flickorna hade viskat till långt in på småtimmarna.

Detta fick jag bekräftat en halv timme senare då jag lite försynt knackade på Lillasysters dörr och tittade in. Två rufsiga huvuden stack fram ur två sängar och det visade sig att flickorna hade varit uppe till kl.02.00. Eftersom Maken stiger upp med tuppen vid 05.30 hade flickorna stränga order att hålla sig så tysta de bara kunde och detta hade det absolut inte varit ngt problem med.

Dukat för två ute på verandan i den redan väldigt varma morgonsolen. Lite bakgrundsservice behöver 13 åriga sjusovare få, men sedan fick de klara sig själva och de gjorde de ju nog helst i alla fall. Föräldrar är ju ändå sådana genanta typer att ngt umgänge med dem inte skall uppmuntras.

Lilly står tålmodigt, men inte så glad och väntar i duschen.

Medan våfflor intogs på nedre våningen tog jag Lilly med mig för att sköta om hennes bett. Dessa läker finfint och jag duschar henne dagligen och tvättar fortsättningsvis med antibiotika schampo. Hon är mindre förtjust i denna process, men finner sig i behandlingen. Helt korkad är ju matte inte, så hon har laddat upp rejält med hundgodis för att denna pärs skall gå en aningen enklare. Lite, lite fick jag Lilly att vifta på sin yviga svans där i duschen, som normalt går i ett. Utom då i duschen….

Femton minuter senare var det hela överstökat och det är hela 24 timmar till nästa gång….

Medan jag duschade Lilly, åt flickorna morgonmål och städade upp efter sig, vilket naturligtvis var uppskattat av mamman i huset. En stund senare åkte Gästen hem och Lillasyster har slappat och slöat sgs hela eftermiddagen sedan dess. Dock måste jag säga att hon har varit trevlig och glad. Ngt som Maken och jag har hårda krav på. Skall man vara uppe sent på nätterna får man inte vara sur och gnällig följande dag. Speciellt om man väljer att inte sova. Då måste jag säga att Lillasyster har klarat dagen med bravur. Ikväll blir det däremot sängdags senast kl.21!

4 kommentarer

  1. Här blev det plättar till kvällsmål, på semestern får man äta lite vad som faller en in, visst?! 😊

    Låter som tjejerna haft en superbra dag!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.