Ute på luffen!

Publicerad av
Urvuxna kläder , skor och lite annat som inte längre används här hos oss men som förhoppningsvis kommer till användning av ngn annan

Det var återigen dags att forsla ett litet lass till loppis. Jag anlitar ett loppis i Förorten där vi bodde för tio år sedan. Anledningen till att jag inte anlitar det som finns närmare oss är att den första säljer kläderna, grejerna mm och intäkterna går till behövande. Donationerna kommer in på löpande band och det är så enkelt organiserat. Bara köra upp till loppisens bakdörr där personal ( som jobbar ideellt) står och väntar. Sedan öppnar de bakluckan och tar ut lådorna som man kommer med. Ett kvitto på det du donerat fås genom bilfönstret i handen och sedan är det bara att köra iväg. Enkelt och smidigt. Det som man gett bort gås sedan igenom och säljs i loppis affären och intäkterna går som sagt till behövande här runtomkring. Mycket bra tycker jag och har alltså inte bytt loppis.

Lillasyster med en skjorta som hon tyckte om till en början, men bestämde sig sedan att inte köpa.

Eftersom Lillasyster ville shoppa på loppis, gick vi in den här gången. Jag hittade inga kläder åt mig själv, men väl två böcker. Dock var kön rätt lång och ingen av oss ville stå i den för att betala, så jag lade böckerna tillbaka denna gång.

En stol som Lillasyster föll för….

Efter loppisbesöket åkte vi vidare till en fantastiskt mysig gåvoaffär i en annan förort och där spenderade vi dryga timmen. Det fanns så mycket kul att se på även om priserna kanske inte var så kul….. Lillasyster hittade stolen ovan och skulle så gärna ha tagit hem den. Eftersom affären ville ha nästan USD300 för den, blev den kvar. Mysig är den verkligen……

Vilket fynd!

Titta vad jag hittade!! De måste ju helt enkelt komma hem med oss eller hur? Inte ngn tvekan om den saken!

Härlig tavla att hägna på väggen eller ställa på ett skrivbord där man jobbar.
… och denna tokroliga mugg!

Det fanns så väldigt mycket fint att se på att vi gärna skulle ha vandrat omkring längre i den lilla affären, men hungern började ge sig till känna och Lillasyster valde kvällens snabb mat….

För min del blev det en kycklingsmörgås med sallat, guacamole, jalapeños, tomatskiva och ngn utsökt sås. Till denna pommes frites gjorda på sötpotatis. Lillasyster valde en vanlig hamburgare med vanliga pommes.

Till allra sist blev det ett besök på hobbyaffären där kanske ytterligare 2 garnnystan följde med hem plus en del material för Lillasyster att tillverka egenhändiga örhängen. En riktigt trevlig eftermiddag och kväll fick vi!

8 kommentarer

 1. Precis så ska en loppis fungera! Här finns det tyvärr loppisar som börjar få ett rejält vinstintresse men jag tycker det är viktigt att det går till behövande. I stora staden är Stadsmissionen bra för där går allt direkt till hemlösa och gör nytta på plats.
  Marimekkos mönster är så fina och färgglada!

  Gillad av 1 person

  1. Javisst är Marimekkos mönster fina? Och sällan jag råkar på dem här hos oss förstås. Och visst är det bra med återanvändning och med intäkter som går till de som behöver lite extra hjälpa här i världen!

   Gilla

 2. Det där potatisarna skulle även jag ha gillat – är inte så stor vän av potatis annars, alltså då det gäller nypotatis, mos, kokt potatis… men friterat är toppen och även råstekt.
  Marimekko ❤ Förstår att du föll för det!
  Och loppis är bara så bra! Att bli av med saker själv, donera bort – och sedan kanske hitta något man kan återanvända av sånt som andra gett bort 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Pommes gjorda på sötpotatis är nog extra goda. Inte ngt man kan äta för ofta, men då blir det ju extra gott när man väl gör det. Och ja, att hitta marimekko här på andra sidan Potten är extra kul!

   Gilla

   1. Eller hur? Det gäller att endast ta för sig en liten portion under högtider då denna rätt serveras. Artig skall man ju helst vara….. 🤔

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.