Bröllopsdag? Jo, tydligen!

Publicerad av

Den 26e i ordningen. Hann firas ute på restaurang med middag ikväll, innan jag åkte till mitt på en träff med fd kolleger och numera goda vänner och Maken åkte på sitt.

En väldigt god hamburgare med panerade lökringar, lite grönt och mögelost.

En del av eftermiddagen spenderades hos veterinären med Lilly hunden. Vi har hållit ett öga på hennes bett på ryggen som hon troligtvis fick vid sommarstugan förra veckan. Säkert inget stort bett från början men eftersom hon inte lämnat det ifred, såg det så fult ut imorse att jag ringde veterinären. Fick tid imorgon till att börja med. Någon timme senare ringde receptionisten tillbaka och hade fått in två annulleringar på eftermiddagen och ville jag möjligtvis ha en av tiderna denna eftermiddag?

Iväg åktes det till veterinären ngn timme senare och Lilly uppförde sig exemplariskt. Till och med klippningen av pälsen där såren sitter gick bra. Veterinären ville få en bättre titt på hur såren såg ut under pälsen, alltså klipptes den bort helt och hållet.

Lilly hos veterinären och pälsen har just blivit klippt.

Jodå, , mycket riktigt. Infektionen var ett faktum, men veterinären var nöjd med att vi hade kommit till henne så pass fort. Ett special schampo med antibiotika blev det att inhandla för Lilly och nu skall såret tvättas en gång om dagen i två veckors tid. Det som förvånade oss desto mera var att hon också har öroninflammation på högra örat! Golden Doodles kan lätt få öroninflammationer, men hittills har inte Lilly haft några. Nu är hon över 10 år och kanske hon börjar få dem nu…? Hur som helst, droppar för örat blev det att inhandla också. Efter undersökning och mediciner fick vi då en räkning på USD 190.

Dags att duscha och schamponera med antibiotika

Exemplarisk var hon i duschen, annat kan jag inte säga. Efter att jag hade blött ner fläcken schamponerade jag in den försiktigt. Detta verkade inte störa henne det minsta. Det svåraste var väl att vänta de tio minuterna som schampon skall sitta på såret, fast dessa gick mycket bra de med. Jag stannade med henne i badrummet och pratade om dittan och dattan med henne. Hon såg lugnt på mig med sina vänliga, kloka ögon och på ngn nivå tror jag hon förstod att jag hjälpte henne,

Tio minuter senare duschade jag bort schampon och sedan fick hon äntligen hoppa ur badkaret….

… för att bli klädd i en t skjorta! Även detta tog hon med ro och naturligtvis är skjortan för att förhindra att hon slickar såret så att det får en chans att läka. Mycket bra ide och så mycket bättre än en stor strut på huvudet!

På denna bild syns också såret på ena framtassen som hon troligen fick på samma gång som spåret på ryggen.. Det har hon tack och lov lämnat i fred nu och ingen medicinering behövdes där.

Hon var uppenbarligen trött efter veterinärbesök och dusch och vilade mycket. Imorgon blir det mera tvätt…

Så kan också en bröllopsdag spenderas…..

10 kommentarer

 1. Grattis på bröllopsdagen! 🥂
  Roligt då man har saker att fira! 😀
  Här skall vi förbereda till kalas, dottern har blivit myndig. Känns konstigt att inte ha några omyndiga barn i huset mer. Livet rullar på så man hinner knappt med.

  Gillad av 1 person

  1. Grattis till dottern! Och trevligt firande! javisst är det helgalet hur livet rullar på! Och min 13 åring som beter sig mera som en 15 åring ibland…. Bara att hänga med i svängarna, annat går inte för sig.

   Gilla

  1. Tack det samma! verkar vara allt vanligare att folk inte hålls gifta lika länge som ni och/eller vi!
   Om Lilly hunden bara lämnar såren ifred verkar det nog reda upp sig, men det lutar lite åt att vi måste ge henne en strut runt huvudet. Skulle helst undvika det….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.