Spelkväll i tropikerna

Publicerad av
Glada ungdomar som spelar spelet Pandemi (!!) utomhus på verandan .Trots hettan och fukten.

Den tropiska sommarvärmen är tillbaka efter några dagars paus. I nyheterna talas det om klimatförändringar och hur hett det är redan tidigt på sommaren och hur det i den sydvästra delen av USA bara blir torrare och torrare. Snart räcker inte vattnet till för befolkningen där. Detta i sin tur leder troligtvis till att staterna som har rikligare med vatten, som här i Mellanvästern , kommer behöva sälja och pumpa vatten till den sydvästra delen av landet.

Lät inte mycket bättre på brittiska BBC på radion tidigare idag där Sir David Attenborough menade att vi inte gör tillräckligt för att förhindra ytterligare klimat förändringar. Märkligt ändå. Han har ju predikat detta budskap sedan 1980 talet. Detta med klimatförändringar verkade osannolikt då…. Och så långt borta! Nu står vi här och Moder Jord står där och flinar åt oss: I told you so!

Fast nu skall vi inte deppa ihop helt i och med detta inlägg utan istället uppskatta glädjen i att det finns fem ungdomar på verandan i tropiskt väder, som spelar sällskapsspelet Pandemi och roligt har de. Alltså, själv tycker jag att jag haft tillräckligt av pandemin på riktigt utan att behöva spela ett spel med samma tema, men det är ju då min sak…. Så länge de har skoj, trivs med varandra och kommer överens, så inget mig emot!

Det gäller att njuta nu av alla dessa ungdomar. Inkommande höst blir det universitetsstudier för två av dem. Det känns lite som sista sommaren med gänget. Lite vemodigt helt enkelt.

Dock ligger ännu många sommarkvällar framför oss och förhoppningsvis hinner ungdomarna ännu med mycket flera sällskapsspel innan sommaren är över!

6 kommentarer

  1. Sällskapsspel är väldigt roligt och ett av mina favoriter är Bezzerwizzer. Pandemin var nytt för mig. Här är det typisk svensk sommar precis som det brukar vara på midsommarafton!

    Glad midsommar!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.