Fantastiskt väder en fantastisk måndag… och ännu är den inte ens slut!

Publicerad av

Nämen hörn?! DRÖMVÄDER här hos oss i Tvillingstäderna idag! Det blåser svalt och ordentligt, det är halvmulet och det är endast 18 grader varmt på den där Celsiusskalan. Pratar vi amerikanska Fahrenheit låter det betydligt varmare eftersom det då är 66 grader!

Denna svala måndag steg jag upp med tuppen redan kl.06.30. Ungdomarna en timme senare. Det var dags att göra sig klar för första dagen med bibellägret. Det årliga, som fick ta paus förra sommaren. Som med allt annat. Nu skulle det gå av stapeln med de mesta av aktiviteterna planerade utomhus. Sällan gissade lägerdeltagarna att det skulle behöva komma klädda i ngt varmare än shorts denna blåsiga måndag!

Endast 28 lägerdeltagare i åldrarna 3-11 har vi, så det är inte stort. Under normala somrar har vi runt 100 deltagare. Föräldrar är fortfarande försiktiga med att skicka sina barn på läger. Denna åldersgrupp är ju inte vaccinerad ännu, även om det låter lovande till hösten före skolorna kommer igång igen.

Rummet där jag håller till under förmiddagarna denna vecka

Eftersom jag visar små korta filmsnuttar om barn i olika situationer, håller jag min lektion inomhus. Nåja, lektion och lektion, men under 20 minuter med fyra olika roterande grupper, ser vi på dessa filmsnuttar och diskuterar. Lite sång och dans hinner vi också med innan grupperna roterar igen till en annan station så att säga.

En riktigt lyckad förmiddag blev det trots få deltagare och trots den tidiga morgonen. Imorgon, tisdag gör vi om det hela. Betalt för detta läger kanske ngn undrar? Nejdå, alla ledare jobbar ideellt.

Eftermiddagen har ägnats åt bland annat tvättberget och nu lär det mesta klart. Lillasyster har haft lektion i harpa här hemma med besökande instruktör och har äntligen fått visa upp sin nya harpa. Den har hon ju redan haft i ett år, men har, förstås pga pandemin inte fåt visa upp, annat än på skärmen, åt sin instruktör.

Maken och Lillasyster lyssnar andäktigt med instruktören framkallade de mest fantastiska ljud och tongångar ur detta vackra instrument.

Det var inte en så lite stolt Lillasyster som hörde på när hennes lärare spelade och testade ljudet i harpan. Lillasyster är duktig för sin ålder, ingen tvekan om den saken, men ännu är hon inte riktigt i samma klass som sin lärare. Och konstigt vore det väl annars?

Nu om en stund blir det mera trevligt. Denna blåsiga, svala eftermiddag. Det är måndag och dags för stickjuntan via skärmen!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.