I trädgårdslandet….

Publicerad av

… spenderade jag en stund efter att jag hade klippt färdigt gräsmattan. Eftersom hettan och fukten är tillbaka efter bara en dags paus blev det att klippa så sent som möjligt.

Trädgårdslandet mår bra. Längst bort i bilden syns tomaterna, sedan morötterna i mitten, som verkar må mindre bra och så gurkplantorna i förgrunden. Jag rensade bort ogräset ordentligt runt allting, så att det skall finnas mera utrymme att växa i. Jorden som syns på bilden är kompostjord direkt ur komposten som vi lade igång för fyra år sedan. Jorden är allt annat än fin, slät jord som köps i säckar i blomsterhandeln! Istället är den full av kärnor av alla de slag ( persikor, plommon etc.) och en hel massa krossade äggskal! Dock verkar det mesta trivas i denna näringsrika jord och ogräset frodas. Både på gott och ont naturligtvis.

Fast visst är det kul att det gått så bra att kompostera! Vi har en egenhändig kompost utan värme som Maken spikat ihop och tydligen fungerar det väldigt bra det med. På vintrarna får jag ibland ta en paus med komposterandes eftersom det tar längre för allt att förmultna då, men under sommarhalvåret krymper avfallet ihop relativt snabbt. Vattnar den gör jag under hela sommaren. Speciellt då det är extra hett ute eftersom avfallet då förmultnar ännu bättre.

Och nu har vi alltså tömt den första jorden ur den. Kul är det verkligen. Morötterna verkar inte trivas så väldigt bra i jorden, men både tomaterna och gurkorna trivs desto bättre. Det är nog lite spännande att odla första gången i denna jord. Det blir intressant att se om ca.6 veckor om vi faktiskt får både goda gurkor och tomater. Morötterna verkar det lite si och så med som sagt….

4 kommentarer

 1. Vad roligt att testa på att odla olika sorter i grönsakslandet. 😊
  Själv har jag ännu inte kommit så långt att jag har ett grönsaksland. Vi har var jordgubbar, svarta vinbär och äpple.
  Jag skulle gärna odla sallad, persilja och dill. Någongång, men det blev inte igår heller…

  Gillad av 1 person

  1. Sandlådan blev till trädgårdsland då barnen växte ur den. Lite kul att odla eget. Aldrig testat gurkor förut så vi får ju se vad det blir till…..
   bärbuskar på gårdarna är ovanligt här, men de verkar vara på kommande. Såg både krusbär och vinbär och även blåbärsbuskar vid trädgårdshandeln för några veckor sedan. 😀

   Gilla

  1. Ja en kompost borde du lägga igång. Där i Norden har ni ju de där fina komposterna med värme!
   Här hos oss är det vanligare med hemmatillverkade och det visar ju sig att det fungerar bra det med. Dock är ju våra somrar varmare…..

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.