Stugliv i 34 graders värme!

Publicerad av
Morgonens vy. Då vi steg upp vid 08.15 var det redan 22 grader varmt.
Fantastiskt god lunch utomhus på favorit resturang i det lilla samhället inte långt från sommarstugan.. Ingen distans. Inga munskydd så långt ögat kunde nå. Detta kändes ovant, märkligt och fantastiskt, allt på samma gång. Bra vaccin vi har!
Maken fick leka lite på eftermiddagen. Efter provturen åkte jag med och kunde lugnt konstatera att detta ären härlig leksak! Perfekt för tonårspojkar och pappor som gärna låtsas att de fortfarande är i tonåren…!
Utsökt kaffedryck gjord av Maken på eftermiddagen!
Och ‘yours truly’  tog sommarens första dopp. Det var kyligt till en början, men eftersom luften var så väldigt varm, kändes vattnet också väldigt kallt. Efter en stund gick det bättre och det var väldigt skönt att simma omkring ett tag i det klara vattnet.
När det är 34 grader utomhus, lägger jag helst inte på ngn ugn inne. Istället grillade vi. Griskotletter och jalapeños fyllda med Neufchâtel och bacon runtom plus en nyhet för oss, halloumi. Väldigt gott blev det!

Imorgon, söndag stannar vi så sent det går innan vi styr kosan hemåt till Förorten igen. Det har lovats svalare, men inte mycket. Runt 31 grader imorgon. Det är bara att tacka och ta emot. Typiskt sommarväder för oss här i Mellanvästern, men lite tidigt i säsongen för sådan mäktig värme dock.

15 kommentarer

 1. Åh maten ser god ut. 😋
  Inga munskydd det låter fantastiskt, vi har nog en tid tills det vi ännu. Men småningom…
  Värme har vi också men tio grader kallare. Helt ok då man skall måla huset. 🌞
  Ha en fortsatt bra helg!

  Gillad av 1 person

  1. Perfekt väder att måla huset i! Lycka till! Många projekt hos er med! Psykologiskt är nog pandemin över hos oss, fast egentligen är den ju nog inte det…. fast långt färre fall än tidigare till följd av så många vaccinerade.

   Gilla

  1. Jodå, lite väl varmt just nu här hos oss! Jalapeños är ju verkligen goda grillade! Fyll med Neuchâtel oss efter att de urkärnas och skurits i halvor. Mums så gott! 😋

   Gilla

 2. Såg härligt ut i vattnet! Vill också ha en ”egen” sjö 🙂 Det är typ fem minuter med bil till havet och en badstrand och badbrygga här men jag åker aldrig dit och badar. Vill bada ifred och det går inte där. Så det får väl bli en dusch.

  Gillad av 1 person

 3. Oki,jag var med barnen till ett bad i Björklinge det blev badpremiär även för dom idag,jag tog inget bad,tog några bilder i stället..Halloumiost är ju en jättegod ost att grilla..Jag brukar alltid ha något kilo av den med mig hem från Cypern,varje gång jag varit där..Haé Kram.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.