The Vita Huset

Publicerad av

Jaa. Så hette det privata hem där vi fotograferade ungdomarna ikväll. Lite lustigt var det ju faktiskt och då vi förklarade åt de andra vuxna vad namnet betyder och att det faktiskt är svengelska, tyckte de ju att det var lite roligt.

Det är nämligen skolbal för Sonens Flickvän ikväll. Traditionellt är dessa skolbalar, (Prom, som de kallas på engelska och tillhör kulturen och traditionen kring det amerikanska gymnasiet, ‘high school’) fantastiska tillställningar med middag och dans och man klär upp sig! Flickorna/kvinnorna i vackra långklänningar och pojkarna/männen i smoking helst, men också kostym.

Flickvännens bal var alltså ikväll. Hon är 6 mån äldre än Sonen och går alltså sista året i gymnasiet, medan Sonen går det nästsista året i gymnasiet. ( traditionellt är det endast de elever som går sista året i gymnasiet som deltar i balen, men på senare år är det allt mera vanligt att alla elever i skolan som vill vara med, är välkomna.)

Som bekant är det pandemitider och då måste ju det mesta helt annulleras eller ändras på. Likaså skolbalar.

Flickvännen ville inte deltaga i middagen som hennes gymnasium ordnande istället för en traditionell bal. Med distans och munskydd och endast elever från hennes skola. ( Hon och Sonen går i olika gymnasier.) Istället beställdes bord för två på italiensk restaurang och efter det åkte de unga tu till ett ställe i Minnesotas huvudstad St.Paul för att spela mini golf. Ingen dans alltså, vilket jag gissar passar Sonen alldeles utmärkt!

Före middag och golf var det då fotografering för de unga tu. Inhyrd fotograf på plats vid det Vita Huset. En mycket trevlig sådan, som också lät oss föräldrar ta foton samtidigt.

Sonen och Flickvän med den inhyrda bilen, som kom med chaufför också!
Sonen och Flickvännen poserar framför huvudentrén vid det privatägda, magnifika Vita Huset.

Nu hoppas jag bara att ungdomarna har en fantastiskt trevlig kväll tillsamman! Bara de två och chauffören som kuskar dem runt hela kvällen. Skall bli roligt att få rapport sedan om hur kvällen var.

8 kommentarer

 1. Så eleganta de är. Här börjar sången ”Sjungom studentens lyckliga vår” ljuda i mitt huvud.
  Ja, många är de studenter/abiturienter hos oss också, och de ett år yngre, som varken kunnat fira Bänkskuddardagar eller ha de Gamlas dans, och inte fick de vita mössan på traditionellt sätt 2020 heller…

  Gillad av 1 person

 2. Tyvärr är det många traditioner som inte kan bli av som vanligt vilket är tråkigt. Det var i alla fall väldigt fina bilder på sonen och hans flickvän och jag hoppas deras kväll blev lyckad. En milstolpe när gymnasiet är avklarat. Kanske kan det bli bal som vanligt när det är sonens tur nästa år.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Javisst är de fina? 😍
   Det ser nog ut som att det blir ett mera normalt skolår med början i höst, så förhoppningsvis ordnas det ’äkta’ bal våren 2022. 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.