Återigen dukat….

Publicerad av

… för flera än bara familjen och det är så roligt att lite kunna umgås med andra igen! Svärföräldrarna är nu båda fullt vaccinerade och det har gått längre än 2 veckor för dem båda sedan de fick injektion nr.2. Ikväll bjöd vi dem på mat. Lasagne- en favorit för dem båda. Det smakade, det märktes. Åts länge och pratades om ditt och datt. Det händer ju inte så mycket i någons liv just nu men för ett par som båda är 80 och över händer det ännu mindre än för oss som har arbete och barn.

Svärmor brukade vara med i två olika körer. Ingen av dessa har repetion just nu. Svärfar var med i en grupp som uppträdde/läste sagor och berättelser för barn i lågstadiet. Denna grupp har tillsvidare skjutit upp alla repetitioner och uppträdanden. Sgs alla aktiviter som ordnades för äldre har förstås dragits in… av förklarliga skäl. Fast då är det ju inte så konstigt att deras värld blir ännu mindre än den var innan pandemin.

Trots att det inte var så där väldigt varmt ute på verandan ikväll bestämde vi oss för att duka där ändå. Fönstren gör ju att inte vinden inte når in, så det bildas värme ändå plus att stämningen är väldigt trevlig när man hör gäss, änder, tränar och de andra vattenfåglar som nu är helt tillbaka från vinteruppehållet.

Efter att gästerna åkt sprang jag ner till TVn för det andra avsnittet av Atlantic Crossing. Eftersom jag hade sett serien på både SVT Play och YLE, men inte kunnat spela den pga spärrningen, blev jag eld och lågor för några veckor sedan då jag såg att en av våra amerikanska TV kanaler hade tagit hit den. Och nog är den bra! Spännande och intressant! Och naturligtvis märker jag ju skillnaden mellan amerikansk TV och europeisk/nordisk TV. Amerikansk TV är högljudd! Europeisk TV är lågmäldare och ja, helt enkelt tystare.

Kulturella skillnader, helt klart.

Nästa söndag kommer avsnitt nummer 3. Nu måste jag vänta en hel vecka för att få veta om Kronprinsessan Märtha och barnen kommer lyckligt i hamn i USA eller om tyskarna attackerar skeppet märkt med amerikanska flaggan eller inte…..

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.