Vaknatt med biverkningar

Publicerad av

Åtta och en halv timme tog det från det att Johnson och Johnson vaccinet injicerades i min vänstra arm, till det att huvudvärken slog till. En timme senare frossan som höll mig vaken i två timmar till plus fortsatt huvudvärk och värk i hela kroppen. Jojo, mitt immunförsvar kom snabbt igång och det gick inte att göra annat än ligga vaken, för ngn sömn lyckades jag inte få tag på.

En natt består av många, långa, tråkiga timmar om huvudet och kroppen bultar, händer och fötter är iskalla medan magen utstrålar het värme och man inte orkar göra ngt annat än vaka! Tänk de som normalt , av en eller annan orsak regelbundet vakar på nätterna. Milda makter, tacksam är jag som normalt sover bra!

Vid 03.30 tiden gav jag mig och steg upp ur sängen för min första dos paracetamol. Ngn halv timme senare somnade jag och sov tungt i fyra timmar. Alltid ngt. Huvudvärken fanns fortfarande kvar, men frossan och värmen hade lugnat ner sig och värken var helt klart svagare.

Påskgudstjänsten blev intagen via skärmen i vågrätt ställning och sedan ngn timmes sömn på det innan jag äntligen masade mig upp, duschade och drog på mig somrigt. Ute hade vi 25 grader varmt och solen strålade från en klarblå himmel.

Påsken firades med besök ute på öppen veranda i det vackra vädret! Fantastiskt god mat tillredd i köket av Maken med hjälp av döttrarna denna gång. Mamman var inte i ngt som helst skick att stå i köket denna dag. Tur att Maken kan ta över närhelst det behövs!

Nu är det kväller och huvudvärken är nästan ett minne blott. Tjugofyra timmar efter vaccinet var det utprickat att jag skulle börja må bättre. Det var ganska exakt eftersom orken och energin började återvända 23,5 timme efter injektionen.

I morgon är det måndag. En ledig sådan för ungdomar som har vårlov och för Maken likaså som har en semestervecka. Förhoppningsvis är jag helt tillbaka i mitt normala skick då.

Dessa underbart doftande påskliljor ingår i påskfirandet här på andra sidan Potten.

7 kommentarer

    1. 24 långa timmar med biverkningar är ändå tusen ggr bättre än eventuellt 3 veckor på respirator på intensiven!
      Inga flera doser för mig eftersom jag fick Janssen vaccinet. Nu får kroppen jobba i 2 veckor och efter det är jag sgs immun mot Covid! 😀💪🏻

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.