Vårfin!

Publicerad av

Jaa, så här stod hon i vårsolen och njöt i eftermiddags. Lilly vår. Tio år och stilig hunddam! Nyklippt i både päls och klor och kammade öron och svans. Nybadad för den delen också. Smakar det så kostar det och vi fick återigen punga ut med en hundring och lite flera dollar. Men fin blev hon och nu om det blir varmare om några veckor behöver hon intre dras med den där tjocka vintertröjan som utgör henens imponerande päls då den får växa ut som vi låter den göra under vintern.

Återigen sken solen hela dagen, men eftersom vi befinner oss mitt i mars tar det en stund för dagen att kännas varm. Dessutom ändrade vi ju som sagt till sommartid i söndags, vilket ju också bidrar att timmen är rätt sen på dagen innan det går att sitta stilla i solen med sticksömmen. Härligt dock!

Nu märkte jag ju att det faktiskt inte lönade sig att klaga på snöfallet i måndags. Det är ju trots allt vår och snö både i mars och april kommer och går även på våra breddgrader. Dock är snön våt och tung och smälter lika fort som den kom nästan.

Som ni ser har snön redan smultit rejält på vår bakgård trots att den vätter åt norr. Även idag hade vår frusna damm påhälsning av gäss, gräsänder och även ett svanpar. Det var endast gräsänderna som landade och tog sig en kort simtur i en lilla delen av dammen som var isfri, men efter en stund lyfte de igen. Säkert för att fortsätta söka efter mera öppet vatten. Eftersom det fortfarande fryser på nätterna gissar jag det tar en tid innan de hittar det de söker… Försöka förklara detta åt dem dock, lär inte bli lätt!

6 kommentarer

    1. Nej våren är här nu! Dock lovas det mera snö nästa vecka…vilket faktiskt också hör våren till! Fast jag tror vi gärna glömmer det mellan varven, eller hur…? 🤔

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.