Vann rätt låt?

Publicerad av

Ja, vad tyckte ni? Vann rätt låt i lördagens final i Stockholm i det svenska mello spektaklet? Jag brukade intensivt följa med den svenska melodifestivalen år ut och år in då jag bodde hemma. Sedan flyttade jag långt västerut innan det fanns ngt som hette Wi-Fi och streaming och hängde efter det inte alls med i svängarna.

Som bekant har tekniken tagit ett jätteskutt och numera kan även jag hägna med på ett hörn genom SVT Play.Första gången jag gjorde det och såg på mello fick jag stora chocken eftersom det inte längre fanns en live orkester och hela scenen var liksom mörk, svart och det blinkade 10 000 lampor överallt. Ingen kapellmästare räknade ned för orkestern och det fanns hela fyra deltävlingar innan man äntligen fick se finalen!

I år har jag sett två av de fyra deltävlingarna och igår kväll bänkade jag mig bekvämt med ett glas vitt och min lilla dator i knät. Nu skulle det ses mello! Vinnaren visste jag redan om eftersom jag hade tjuvtittat på Instagram, men ändå tyckte jag programmet var mycket bra.

Låtarna som jag inte alls tyckte om var inte många, men Dani Dansa med Saucedo var jag inte alls förtjust i. Inte heller Anton Ewalds New religion. Paul Reys The missing piece föll mig inte vidare i smaken och likadant var det med Eric Saades låt.

Vilka låtar tyckte jag OM då om jag nu skall vara så kritisk kanske ni undrar?

Jo, dessa:

Låten Behöver inte dig idag med Clara Hammarström tyckte jag var väldigt bra. Inte någon schlagerlåt, men jag gissar nog att det blir en låt som ofta spelas på radion. Första gången jag hörde låten var jag inte så säker på den, men ju mera jag har hört den, desto bättre tyckte jag om den. Vill man tänkta på budskapet är det ju också bra. Stå på egna ben, börja om efter uppbrott och veta att man själv kan vara stark. Gäller ju i alla situationer, inte bara i romantiska sådana.

Perellli, Charlotte. Hon har erfarenhet. Kan sin sak. Klassiskt nummer i svart och vitt, flera dansare och en bra röst. Svensk diva a’ la Celine Dion. Traditionellt schlagerbidrag, men kanske inte ngt budskap om man säger så. Det verkar ju vara viktigt nuförtiden att låten har ett budskap om ngt som är hett i samhället. Att man är ännu ung och att det inte finns några regler för hur man uppför sig i olika åldrar och vad man gör i olika åldrar är kanske lite krystat eller nött…?

Alvaro Estrella med Baila Baila. En personlig favorit! Enkel förklaring där….Zumba toner! Efter snart sex år i Zumba är det svårt för mig att säga nej till latinska rytmer. I detta fall med inslag av svenska rytmer, men ändå. Härlig låt, lätt och kul att dansa till. Skall absolut laddas ner till den personliga Zumba listan och eventuellt sättas koreografi till….. Som schlagerlåt då? Nej, det tyckte jag nog inte. Och den slutliga placeringen långt ner i fältet visade ju detta också. Dock kan det nog hända att det blir en till låt som ni hör ofta och kanske till leda på radion….?

Heja Tusse! Jag tror han har en stor chans i Rotterdam. Sjunger proffsigt, dansar, bra dansare bakom sig har han och sedan det där budskapet då. Allas röster skall få höras. Han är duktig, han är ung och han har klart en chans att ta hem segern för Sverige i Eurovision Song Contest.

Jag tog ingen bild av The Mamas när de sjöng. Jag hade tippat dem som vinnare, speciellt eftersom de vann i fjol. Men så ställdes hela ESC in pga det där viruset ni vet. Deras låt In the Middle var mycket bra, deras framträdande bra, Mammorna kan helt enkelt sjunga. Nu fick de istället nöja sig med en tredje plats, men de såg inte särskilt ledsna ut för det när de grattade Tusse till vinsten.

Nu blir det att vänta några veckor då innan det blir final. Den sänds inte på TV här hos oss. Jo, det gör den väl i och för sig om man har kabel TV, men det ids vi inte sätta pengar på eftersom vi ser på väldigt lite TV. De lokala kanalerna får duga för detta hushåll. Gissar däremot att jag kan använda detta fantastiska internätet att se på finalen så småningom…..

13 kommentarer

 1. Jag är också en som följt med i melodifestivalen i ur o skur.
  Mina två favoriter var Clara och Tusse.
  Jag tror att Tusse helt klart har chans att vinna hela tävlingen men vi får vänta och se.. 😊

  Gillad av 1 person

 2. Ja, rätt låt vann 🙂 Nästa år kanske ni har nån amerikansk variant av mello! Christer Björkman slutar ju som mellochef här nu och flyttar till USA för att dra igång nåt liknande där 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag har förstått det. Det skall bli intressant att se om han lyckas. USA är ju en aaaaaningen större än Sverige, men kanske han lyckas få igång ett intresse inom vissa kretsar. Förhoppningsvis söker har sig till Nashville i delstaten Tennesse som inte bara numera är countrymusikens mecka, utan sgs alla som vill slå igenom inom musikbranschen försöker slå sig igenom just där.

   Gilla

 3. Gillade Eric Saades låt bäst, den har fastnat i min skalle.
  Claras låt gick direkt in i hjärtat på mig av många olika orsaker.
  Tusses var också bra och klarar sig säkert, såsom Sveriges låtar brukar göra 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.