Ditt som datt en varm tisdag i februari

Publicerad av

Nollgradigt och även några plusgrader fortsätter. Känns mycket skönt efter frysen som Minnesota befann sig i de senaste två veckorna! Allting fungerar ju så mycket bättre i nollgradigt än -25! Bilar startar utan krångel, mekaniska garage dörrar öppnas utan att först tänka en sekund på saken och hundarna protesterar inte när matte vill ha dem ut på gården för att sköta om sina bestyr. För att bara nämna några saker.

En del av denna varma eftermiddag tillbringades i tandläkarstolen. Sex månader hade gått igen och det var dags att få de vita putsade åter. Min kontroll för två veckor sedan annullerade jag ju till följd av hosta. Som sedan inte visade sig vara ngt annat än torr luft och irriterade luftvägar efter träning. Vilket jag gissade.

Efter tandsköterskans noggranna putsning och tandläkarens snabba titt, förkunnade hon att:

-I see nothing to do! See you in 6 months!

Bara att ta på sig ytterkläderna och åka och handla tvättmedel och hundmat då. Efter tidsbeställning för nästa kontroll förstås.

Hemokmmen efter dessa vardagliga äventyr kom besked från ungdomarnas skolor. Gymnasiet sparkar igång som normalt igen nu i mars. Meddelandet kom 11 månader, 2 veckor och 5 dagar sedan skolorna stängde förra året! Tänk! Vem hade trott ngt sådant förra året den här tiden? I början av det här skolåret fick alla föräldrarna i vårt skoldistrikt välja för sina barn hur de ville deltaga i undervisningen. Ville vi att de skulle undervisas via nätet hela skolåret eller ville vi ha hybrid undervisning där vissa dagar spenderades i skolan och andra hemma? Vi valde hybrid undervisning för både Sonen och Lillasyster och närskola igen då det blev möjligt. Nu skall det alltså bli av och även Lillasyster börjar i skolan igen nu i mars. Hon är redan tillbaka och går två dagar i veckan och trivs med att ha en någorlunda mera normal skolgång. Sonen ser fram emot att få börja skolan igen han med. Han är så innerligt trött på zoom skolan.

Dock måste jag, igen, säga att denna pandemi i vår stat har skötts på bästa sätt av myndigheterna. Att sedan en del av befolkningen väljer att gå sina egna vägar och inte gör som de tillbeds, är ju inte myndigheternas fel precis.

Nu är det kväller och vi har precis fått lyssna till Lillasyster som återigen övat på sin harpa. Hon ville prova akustiken i vardagsrummet nu när vi har golv av trä och flyttade ut sin harpa dit igår kväll. Resultatet, kan jag lova, är helt fantastiskt!

Min rosbukett som går på sista visan från Alla Hjärtans dag blev en litet dramatisk förgrund till den vackra harpan.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.