My weapon of choice

Publicerad av

CDC ( Centers for Disease Control), eller USAs hälsoministerium rekommenderar nu att två munskydd används när man är ute i butiker eller på annat sätt vistas ute bland folk. Detta till följd av de olika mutationerna av det nya SARS-CoV2 viruset. MDH ( Minnesotas’ Health Department) följer föreskrifterna som kommer från CDC, alltså rekommenderas samma sak här i Minnesota. Märk väl precis som allt annat är dessa rekommendationer, alltså inga måsten.

Det ser lite bökigt ut med två munskydd. Andningen kändes inte märkbart annorlunda, men mina stackars öron är inte tillräckligt stora för alla dessa band bakom dem!

I förmiddags begav jag mig ut i kylan med två munskydd i beredskap. Vi skrev -22 grader då jag backade ut min trotjänare ur garaget. Lyxig med parkering i garaget nu när det är så kallt, men också då snön faller naturligtvis.

Jag behövde ta mig till posten och hobbyaffären. Vi har också en födelsedag i familjen nästa vecka och även om inte kalas kan ordnas, kan lite presenter ändå inhandlas.

Posten är inte känd för sin kvicka betjäning precis. Idag gick det däremot förvånansvärt fort. Med tanke på att vi var ganska många som stod i kö. Fast i och med distansen på 6 fot ( just under 2 m) verkar ju alla köer längre än normalt nuförtiden.

Efter posten fortsatte jag till hobbyaffären och där är det farligt att vistas för en garntokig människa som jag! Nu var det inte bara garn jag behövde, utan också nålar. En varvräknare och grått garn hamnade också i korgen och precis när jag skull gå till kassan föll min blick på ett blått garnnystan… Ingen lyxkvalite i detta nystan, men färgen…. Ljusa och mörka nyanser i blått…. Eftersom det endast är ett akrylgarn handlade det inte om ngn stor summa och två av dessa garnnystan hamnade också i korgen.

Sedan var det då den där födelsedagspresenten….. Den får jag nog ta i ett annat inlägg ifall ngn smygläser…..

Det var skönt att komma hem och in i stugvärmen igen. Brrr vilken kyla vi har! Nöjd och glad packade jag upp påsen från hobbyaffären…..

Garnet, det blåa, blev nog ett fantastiskt fynd. Strumpstickor hamnade också ned i kundkorgen som synes….

6 kommentarer

  1. Alla möjliga mutationer har kommit hit med. Den brittiska är tydligen på väg, om den inte redan är här. 😷
   Tyckte inte det var ngn skillnad på andningen då jag hade 2 munskydd. Jag skippar brillorna då jag shoppar. SÅ mycket enklare utan imma. 😃
   Mössa och filt hade jag tänkt mig utav de nya garnen.
   Trevlig fredag! 😃

   Gilla

 1. Hur är det att andas genom två munskydd?
  Jag tycker munskydden är besvärliga att prata med, ljudet och luften lämnar liksom kvar..
  Har du sytt eller köpt munskydden?

  Vilket vackert garn du hittat, jag älskar grått och det passar ju med det blåa nystanet du köpt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag tyckte inte andningen med 2 munskydd påverkades alls. Dessutom hade mitt inre munskydd filter. Så jag hade 5 lager totalt framför mun och näsa.
   Vi har använt munskydd nu sedan april- börjar vara van!
   Brillorna som blir immiga är ju värst tycker jag. Lämnar dem i bilen då jag är ’ute på stan’.
   Munskydden är köpta. Det är bara syrran min som kan sy- inte jag! 😉
   Ja. Du har rätt! Blått och grått passar bra ihop!
   Trevlig fredag! Torsdagskväll här. 😃

   Gilla

 2. Mannen här hemma tycker också att det är besvärligt med immande glasögon. Japp hon kan sy, jag har av hennes munskydd. 👍🏻
  Fredag kväll och mys framför brasan här.

  Gillad av 1 person

  1. Trevligt med mys framför brasan! Det blev likadant här på eftermiddagen med ’sticksöömi’ i famnen.
   På våren/sommaren var det ju inte så besvärligt med imma på glasögonen, men nu när det är kallt är det värre!
   Kul att du har köpt munskydd av Syrran!
   Ni är väl mer eller mindre kolleger? 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.