Bänkad

Publicerad av

I måndags hade jag tid till tandläkaren. Vanlig kontroll. Jag har haft turen att få tänder som sällan bråkar och går regelbundet på kontroll var sjätte månad och har vid det här laget två plomber. Inte så mycket att orda om. Tack och lov.

Efter cykelpasset på träningscykeln Peloton på söndagsförmiddagen kom en hosta igång. Det värkte i bröstbenet och jag hostade en torr, oproduktiv hosta.

På måndagsmorgonen vaknade jag och hostade fortfarande. I dessa pandmitider blir folk rädda om man hostar, så jag ringde tandläkaren och avbokade. Receptionisten var tacksam, vänlig och glad. Trots att jag ringde endast en timme på förhand. Ingas problem tycke hon och bokade om mig nästan exakt två veckor senare. Skulle jag ha Covid, skulle jag vid det laget kommit över sjukdomen. Detta sade hon inte, men när jag sedan räknade på fingrarna och märkte när min nya tid var, ja…. Helt dum är jag ju inte.

Eftersom jag var ganska säker på att hostan INTE var ngn Covid, utan orsakad av torr och kall luft och sedan motion på detta, avstod jag från att cykla på måndagen. Kändes lite märkligt. Jag kör numera ett pass per dag. Ibland ett längre, ibland ett kortare. Stack jag näsan ut genom dörren i några minuter, kom den irriterande hostan genast tillbaka.

Då jag slog upp mina blå igår morse, på tisdagen kändes det genast bättre i bröstet och inget värkte. Ingen hosta heller. Jag beslöt mig för att ta en till paus från Peloton. Dagen fortsatte utan hostande, så denna onsdagsmorgon klädde jag om till träningskläder och bänkade mig på cykeln igen.

Detta är den brittiske instruktören Hannah Frankson

Jag valde med flit ett enkelt pass för att testa hur det stod till med lungorna. Vi har fortfarande -16 grader ute och torrt i luften, så jag var inte säker på om hostan skulle återvända. Ett 20 minuters nybörjarpass kändes helt rätt och visade sig vara det också. Ansträngde jag mig mycket mera än det rekommenderade, återvände värken i bröstbenet och hostan var farligt nära.

Efter avslutat pass hade jag ingen hosta och kunde andas ut. Jag hade haft helt rätt i mitt antagande. De kommande dagarna blir det att köra lättare pass, för denna kyla skall inte ge med sig på ett bra tag än.

Nu på kvällen har jag bänkat mig för ngt helt annat. Med min lilla dator bredvid mig deltog jag i föräldrar- och bibelstudie gruppen som jag är med i vid kyrkan. Vi har träffats via nätet sedan november ( förutom förra våren då när allt stängdes ner.) och det har gått riktigt bra. Trevligt gäng med vuxna som alla har ungdomar i samma ålder som våra. Vi är ett fint stöd för varandra. Förutom våra bibelstudier har vi också mycket annat som vi diskuterar.

Det blev, som alltid en trevlig stund framför skärmen.

Nu är det nästan dags att söka sig till sängen för natten, men innan dess tror jag att jag hinner sticka ett varv eller två….

2 kommentarer

  1. Sant, så fort man är lite snuvig eller hostig då tror folk genast att det är corona, hahaha … vilket sällan är fallet, iallafall hos mig.

    Ska svara på din fråga om temperatur imorgon … jag tänkte göra det idag, men blev avbruten av en annan tanke 😀

    Gillad av 1 person

    1. Hos oss är frågan helt befogad. Vi har haft mer än tillräckligt med pandemin. Kunde börja vara över nu tycker jag…. Däremot var jag som sagt bergsäker på att min hosta var temporär. Vilket den också var. 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.