Herr Vinter är i antågande

Publicerad av

Men vad märkligt?, tänker ni kanske nu. Har ni inte redan vinter där i Mellanvästern? Jodå., det har vi, men hittills har vår vinter varit ovanligt mild. Några köldknäppar här och där, men inte några långvariga sådana. Snö har vi också, men inte sådana mängder jag har förståttt att ni brottas med både i Sverige och Finland.

Imorse vaknade vi till snö. Sonen, som skulle ha sin första långflygning till grannstaten Wisconsin igår, hamnade att ställa in den pga vädret. Det skulle vara en kvällsflygning, men snön kom in snabbare än utlovat och man kan ju som bekant inte göra ngt angående vädret. Taket med moln sas hängde för långt. Det vara bara att sälla in och planera om flygningen tills idag. Denna torsdagskväll. Vi får se om den blir av. Det bestäms endast ngn timme på förhand om det blir flygning eller inte. Det ser lite mörkt ut idag också pga de lågt hängande molnen och den tilltagande vinden.

Herr Vinter är som sagt i antågande. Temperaturen började imorse på en behaglig 4- grader, men nu blåser kölden in. Vindarna är minst sagt kalla och inom den kommande veckan skall det inte bli varmare än 12 minusgrader. Bara att gilla läget och dra på sig mössan!

Tack och lov hade jag bra hjälp med skottandet i förmiddagens. Maken skötte om framsidan med snöslungan och själv tog jag spaden och skottade på bakgården runt bubbelpoolen och på stentrapporna. Det blåser så väldigt hårt ute att man knappt längre ser där vi for fram. Borde kanske gå ut och ta en snabb skottning igen med spaden. Åtminstone framför garaget så att vi kan komma in och ut med bilarna….

4 kommentarer

 1. Jasså , det var där snön landade ? De hade önskat snö till Skåne . Men det for visst fel i söndningen om det var ni som fick den 😉😀 nog behöver ni ochså lite vitt på marken. Vi har -20 nu.
  Synd att gossens flygning inte blev av . Hoppas e blir bättre nästa gång

  Gillad av 1 person

  1. Jodå! Hit kom den! Vitt hade vi redan, nu har vi mera.
   Ingen flygning för gossen denna kväll heller pga vädret.
   -20 på kommande hit med. Till helgen.
   Trevlig fredag! Läggdags på torsdagen hos oss. 😴

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.