Denna historiska dag….

Publicerad av

…. då den sittande presidenten i USA åter har anklagats för brott mot stat och land, har jag bla jobbat på min spets. Jag har lite tappat räkningen på hur många ggr jag rivit upp den vid det här laget ( eller stickat bakåt, som en av mina stickvänner kallar det då man river upp!). Nytt garn och färg har det också blivit sedan jag bloggade om detta utmanande, och nu mycket roligare projekt än tidigare.

Idag på eftermiddagen satte jag upp de 39 maskorna som mönstret börjar med. Började på den första raden. Räknade…. stämde inte…. fick riva upp…. satte upp de 39 maskorna igen och stickade den första raden och den…stämde! Pust och stön!

Snart har Lillasyster tagit lektioner i harpa via skärmen i ett år! Vem hade trott ngt sådant när denna pandemi slog till senaste mars!

Efter kvällens lektion i harpselets konster, tog jag fram stickningen igen och fick flyt! Det bara stämde! Maskor, alla hål, rätsticknignen och den aviga, allt bara gick som en dans! Det var så himla kul att det kändes som om jag suttit vid köksbordet en halv timme fast det i själva verket blev en och en halv!

Spetsen växte och växte….. Jag är inte speciellt förtjust i färgen, men garnet blev kvar efter att jag, för flera år sedan stickade en Harry Potter halsduk åt Sonen. Till Halloween skulle han nämligen klä ut sig till den berömda pojken med magin som gåva. Och till detta behövdes en halsduk i Gryffindors färger naturligtvis!

Imorgon fortsätter jag….. Det har lovats snöfall med början i natt. Blir perfekt för en dag med stickningen i händerna. Dessutom en rolig sådan nu när jag börjar förstå vad jag håller på med! Förhoppningsvis fortsätter det på samma sätt…..

4 kommentarer

    1. Ja jämmer och elände! Nu räknar halva landet dagarna till den 20.1, medan resten menar att idioten minsann inte gjort ngt fel. Man undrar ju i vilken i värld DE bor i?! Verkar inte vara samma som jag bor i…. 🤔

      Gilla

  1. Vad fin den blir, spetsen! Det är så kul när man kommer på hur man gör och kan utmana sig själv lite. Bra jobbat. Blir det någon ny harpakonsert via zoom snart också? Ser fram emot det i så fall.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.