En disig och mulen fredag med några minusgrader…

Publicerad av

…. annullerades Sonens flyglektion. Molnen hängde för lågt för att han och instruktören skulle säkert kunna lyfta i Cessna modellen som Sonen lär sig flyga.

Något som däremot inte annullerades var Makens andra dos av Pfizers COVID vaccin och strax efter avslutat skifte imorse gick han till kontoret vid sjukhuset där de anställda vaccineras och fick sin andra injektion. Trött efter en lång vaknatt körde han sedan hem och kröp direkt i säng. Biverkningar så här långt? Lite ont i armen där nålen stacks in i muskeln. Vi får ju se om det blir ngt värre än så medan vaccinet jobbar inne i kroppen hans. Om 7-10 dagar har han immunförsvar mot detta nya virus och vi i familjen kan andas ut lite igen.

Den andra dosen med vaccin ges åt Maken.

På förmiddagen packade Dottern klart och styrde, efter ca.7 veckor hemma, kosan sydösterut mot universitetet igen. Bilen var fullpackad med bla mat och livsmedel som jag hade inhandlat åt henne. Nu håller hon karantän i två veckor i sin studentlägenhet, innan studierna tar vid igen. Under karantän skall man som bekant inte åka ut och handla alltför många ggr, även om det hos oss anses som en aktivitet med väldigt låg smittorisk. Behöver man handla mat någongång så behöver man. Munskydd och distans gäller förstås i grannstaten Wisconsin också.

Framkommen var hon drygt fyra timmar senare efter start hemifrån och bilresan hade gått bra. Det var med blandade känslor hon åkte imorse. Roligt att träffa rumskompisarna igen och komma tillbaka still studielivet, trots att det minst sagt är annorlunda detta år, men samtidigt lite vemodig kände hon sig att åka. Trots sin vuxna ålder trivs hon hemma. Inte minst saknar hon hundarna våra. En av rumskamraterna som hon delar lägenhet med är allergisk mot pälsdjur, så trots att katter tillåts i lägenheten, kan de tyvärr inte ha ngn sådan.

På eftermiddagen efter att Maken sovit färdigt och de andra två ungdomarna avslutat skoldagen, kom jag mig äntligen till skott och fick igång familjen med att städa bort julen. Det var verkligen på tiden! När vi alla hjälptes åt fick vi det hela gjort på ngn timme. Julgranar, julkrubba, pynt m.m ligger återigen i förvar till nästa jul. Sist men inte minst dammsög jag och torkade det nya golvet och nu känns det som att vi har det nya året här!

Vårt vardagsrum ser mitt i allt mycket större ut när den stora julgranen packats ner i sin låda igen.

På det politiska planet fortsätter kaoset. Här i Minnesota är läget lugnt igen, men på östkusten fortsätter diskussionerna om att möjligen få bort Trump från hans tron innan Biden svärs in som ny president. Vidare blev Trumpen idag portförbjuden på obestämd tid från hans älskade medium Twitter och detta är ju oerhört bra! Han borde ha förbjudits för länge sedan!

En polis har fått l som var med i kravallerna i onsdags har fått sätta livet till och detta i sin tur leder till ytterligare spekulationer…. Flera politiker har valt att avgå eftersom de inte längre tycker sig kunna arbeta för den sittande presidenten. Visserligen är det skönt att läsa om ngt annat än pandemin i nyheterna, men måtta med allt liksom….

Återigen går vi emot en helg. Helgen efter första skolveckan tillbaka efter jullovet. Inga stora, märkvärdiga planer finns. Tanken var ju att få den där julen bortstädad under helgen, men det är ju gjort….! Vad hittar vi på istället månntro…?

4 kommentarer

 1. Spännande att följa med den här vaccineringsresan. Allt verkar ju bra så här långt och jag håller tummarna för att det går bra även i fortsättningen. Här i Finland har man precis kommit igång med vaccineringarna, i Borgå sker de första på måndag och dit ska också Lovisaborna ta sig senare om jag förstått saken rätt. Vi har inte kapacitet att förvara vaccinen i minus 70 grader i vårt sjukhus. Senare kommer det väl vaccin som inte kräver så kall förvaring.

  Gillad av 1 person

 2. Vaccineringen är igång här också och även om det dröjer innan just vi får den är det ändå en ljusglimt om nåt slags normalläge i framtiden. Förhoppningen tycks vara att alla som vill ska vara vaccinerade till sommaren. Får se hur det blir. Visst är det skönt när julen är utstädad? Så kul som det är att plocka fram allt varje år är det ändå en bra känsla att ta bort allt.

  Gillad av 1 person

  1. Vaccinen inger onekligen framtidstro igen, eller hur? Själv blir troligen vaccinerad till sommaren. Vackert så. Jag kan vänta! Låt äldre och andra behövande få sina sprutor först. Gissar att detta blir en årlig rutin, precis som influensa vaccinet.
   Jag håller helt med. Det är så roligt att varje år plocka fram allt det juliga, och lika skönt att plocka bort allt igen ngn månad senare. 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.