Kyligt, men värmande ändå

Publicerad av

Dottern och bästisen. Goda vänner sedan familjen flyttade in på vår gata i vårt förra hem i en annan förort. Om jag kommer ihåg rätt var Dottern kring 8 när familjen med fem barn flyttade in nästan mitt emo oss. Flickorna fann varandra direkt, är i samma ålder med fyra veckor emellan dem och har sgs vuxit upp tillsammans. Vänner i vått och torrt, och har hållit kontakten trots att vi flyttade först och några år senare flyttade familjen längre österut, medan vi hade flyttat västerut.

Nu är båda flickorna studeranden vid olika högskolor i helt olika delstater och har sporadisk kontakt. Fast ni vet ju hur det är med riktigt goda vänner. De håller man oftast kontakt med livet ut och jag gissar att det blir så för Dottern och hennes barndomskompis.

Naturligtvis ville flickorna träffas nu när de båda råkar vara hemma på lov från sina respektive skolor. Träffen hade planerats in för en vecka sedan, men då ville vädret bjuda på snöstorm med ordentliga mängder snö och hårda vindar. Att köra på motorvägarna den dagen var inte att rekommendera om man absolut inte måste varnade vädertjänsten. Vi avrådde flickorna från att träffas den dagen. Att träffen sedan också skulle ske utomhus till följd av ett visst virus gjorde ju inte saken helt lätt.

Skam den som ger sig liksom. Flickorna planerade en ny träff tills idag och struntade i att nästa snöoväder var i antågande söderifrån delstaten Iowa. Bästisen rattade västerut runt 30 km på förmiddagen och det blev en (full)träff.

En trevlig sådan, trots kylan.

Het soppa i kastrullen värmde i magen och Sonen, hemkommen från sin flyglektion, gjorde upp en värmande brasa åt flickorna. De satt faktiskt ute länge och pratade medan de åt lunch tillsammans. Det var inte lite de hade att förhandla eftersom de inte hade träffats sedan i somras. Visserligen håller de kontakt på annat sätt, men det är ju nog ngt speciellt med att faktiskt träffas på riktigt ändå.

Efter lunch blev det ett annat sätt att umgås på! Värma frusna tår och fingrar i bubbelpoolen och där trivdes de verkligen! Länge gick det att sitta där och diskutera än det ena, än det andra och i hela tre timmar satt flickorna i blöt! Njöt gjorde de och inte frös de heller. Snön började falla så smått, precis som utlovat och när flickorna äntligen steg upp ur det varma vattnet, snöade det ordentligt. Bästisen fick bråttom att samla ihop sina grejer och ville komma iväg innan rusningstiden kom igång på motorvägarna. Till följd av mellandagarna är rusningen lättare än normalt och det tog henne inte mycket längre att köra hem på snöiga vägar än vad det gjorde att köra hit på bara vägar.

En trevlig eftermiddag blev det för flickorna och förhoppningsvis får de träffas under mera normala omständigheter nästa gång!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.