Annan dag jul….

Publicerad av

– Vad är det?. Frågade Dottern idag då jag berättade att annan dag jul firas hemma hos mommo och moffa och kusinerna idag.

Julen är alltså över för vår del detta märkliga år 2020. Idag har vi en helt vanlig lördag, den 26.12 och Maken jobbar dygnet medan Sonen jobbar sina vanliga lördagstimmar på mataffären. Posten har kommit precis som alla andra normala lördagar eftersom vi har postgång sex dagar i veckan och det kom paket från den Kära Kusinen i norra Sverige! Väldigt kul!

Jo man bli lite halvt galen när det kommer paket, helt klart! 😉 Det är nämligen så att det är nästintill omöjligt att få ngt skickat österut nuförtiden. Jag skickade julkort hem för snart tre veckor sedan och de har mig veterligen inte hittat till sina olika adresser i Norden ännu. Gissar att ni som läser får ta emot dem som påskort istället. Västerut går det däremot att skicka och jag/vi har fått paket och alla möjliga julkort från Norden. Ingen nämnd och ingen glömd, men tack alla!

Julen blev fin trots annorlunda år. Det blev videosamtal med Svägerskan i South Carolina och svärföräldrarna här i Förorten igår kväll på juldagen. Det blev ett långt samlat, en och en halv timme, men verkligen trevligt! Svägerskan berättade att sgs alla har insjuknat i Covid i South Carolina och ingen tvingas bära munskydd. De olika städerna i staten får själv bestämma, men som stat har South Carolina inga sådana bestämmelser. Det är ju klart att viruset sprids som en löpeld då! Svägerskan har doktorerat i mikrobiologi och arbetar i labb och undervisar för den medicinska fakulteten vid ett universitet i South Carolina. Hon använder alltid munskydd och hon menade att både en och två har sett långt efter henne, men det berör henne inte. Hon frågade Maken, hennes bror när han blir vaccinerad och när han meddelade att han redan fått första dosen blev hon väldigt glad och lättad. (Hon är inte den enda kan jag säga!) Det var, som sagt ett trevligt samtal och även om vi inte kan träffas på riktigt, är det ju inte fy skam att umgås på detta sätt heller. Enklare dessutom med tanke på att det tar 2-3 dagar för oss att köra till South Carolina.

Julklappstudelningen på juldagsmorgonen blev som vanligt en trevlig affär med glada tillrop när julklappar öppnades. Hundarna fick varsitt jätteben och det enda som hördes under hela julklappsutdelningen från dem var tuggandet.

Själv fick jag alla böcker som jag skrivit ner på önskelistan! Nu är verkligen både vinter och sommarläsningen tryggad, eftersom jag redan inhandlat några andra böcker som sitter på bokhyllan och väntar på att jag skall bli färdig med mina stickningar.

Sonen fick bla denna t skjorta! Gissa om han är nöjd?! Den åkte på direkt och idag har jag tvättat den så att han kan ha den närhelst han vill igen.

Julmaten intogs på kvällen och lite senare blev det Uno spel för hela slanten och jag kan lugnt meddela att jag inte vann. Nåja, någon skall ju förlora också!

Som sagt. Julen 2020 är nu historia och det blev trots allt, en mycket trevlig sådan. Om några dagar rings det nya året in och efter det blir julen städad ur huset.

4 kommentarer

  1. En annorlunda jul här med.
    Vi hade tänkt lika som er, vi träffade virtuellt de som vi annars brukar fira jul med. Blev riktigt bra trots allt.
    Här blev det också bordsspel så som Afrikas stjärna och Cluedo. Å så god mat och julklappar förstås.
    Här åker julen ut efter nyår också..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.