Då mamman låser dörren till sovrummet….

Publicerad av

… mitt på dagen undrar man kanske en aning…..

Jag säger då det. Förutom Maken som åker till jobbet utanför hemmet regelbundet, är vi alla hemma. Konstant. Dottern blev klar med höstterminen på universitetsnivå ikväll med sista tentan. Bra resultat och nöjdare unge får man leta efter.

De yngre två ungdomarna har ännu skola en vecka innan jullovet hägrar. Viia nätet, hemma i sina egna rum.

Då jag jobbade deltid hade jag åtminstone måndagarna lediga. Oftast fredagarna också. I juletider var detta naturligtvis mycket behändigt. Numera är jag hemma på heltid, men det är ju ungdomarna också.

Hur göra detta med Jultomten då?

Idag efter dagens cykelpass på Peloton, blev det en runda till affärerna i Förorten. Dottern hade strikta order att se till att Lillasyster fick ngn slags (skol)lunch i sig och kom iväg uppför trappan i tid till lektionen efter lunchpausen. Och sedan åkte jag iväg…..

Affärerna var så sgs tomma på kunder en torsdagsförmiddag och det var riktigt roligt att vara ute och se sig omkring. Shoppa lite här, titta på lite smått och gott här osv.

Jag unnade mig själv till och med en ny tröja och nya strumpor från en av klädbutikerna som jag gärna besöker, men som numera står inför konkurshot. Hoppas mitt lilla uppköp i alla fall hjälpte en aning…..

Efter hemkomst med pick och pack smög jag mig alltså upp till sovrummet och låste dörren. Lillasyster undrade om jag skulle vila en stund efter shoppandet och jag svarade naturligtvis att jag skulle ta mig en tupplur.

Måste nog säga att det var ett väldigt flitigt drömmande, för på bara några minuter hade jag flera paket inslagna och tassade nerför trapporna. Nu stoltserar julgranen med de första paketen och det börjar verkligen se juligt ut!

Och vet ni vad? Det här med förberedelserna inför julen är precis lika kul som själva julen!

En hel drös med festliga julklappspåsar fick jag jag insmugglade i sovrummet utan att ungdomarna såg ngt….

6 kommentarer

    1. Namnet Peloton är taget från ett franskt ord och ändrat av företaget. Men jo, man tycker kanske det skulle vara finska. Däremot finns det väldigt lite finska i usa. 🤔😉

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.