TråkmånsMamma

Publicerad av

Tillbaka i Förorten anlände Maken och jag strax före 13 på eftermiddagen och det blev bråttom värre för Maken som hade Zoom möte för jobbet precis samma tid. Han hälsade snabbt på pluggande Dotter och glada hundar och försvann ner still sitt arbetsrum . Själv tog jag tag i att bära allting ur den fullastade trotjänaren till bil…..

Det var sköna dagar vid (sommar)stugan, men det var lika skönt att komma hem till de stora barnen igen. Huset står kvar, tvätten var igång och likaså diskmaskinen. Själva satt alla ungdomarna vid varsin dator i sina respektive skolor via nätet.

Eftersom det var en varm och solig dag för december med hela fem grader på plussidan hade vi bestämt oss för att grilla igen. Lika bra att tillfället i akt tyckte vi. Förstås hade det hunnit bli alldeles mörkt när det var dags att tända grillen….

Precis som oss har de flesta grannar, eller alla fall de som firar julen, hängt upp sin julbelysning och det såg nästan lite magiskt ut när jag gick ut till den där väntande grillen.

Kulört belysning syns på grannarnas verandor och trappor. Eftersom jag, den tråkiga mamman föredrar vit julbelysning ( eftersom det var den jag växte upp med.) tycker Lillasyster att jag är extremt tråkig. Det borde vara mera färgglatt tycker hon. Trots att hon själv vuxit upp med endast vitt, vitt och mera vitt, men ändå tycker hon att kulört är trevligare.

För några år sedan pyntande vi med kulört julbelysning på baksidan av vårt hem, men enligt Lillasyster skulle gärna få vara mera.

Jag har sett att utebelysning blivit mera populär hemmavid också. Vad föredra ni? Vitt, kulört eller ingen utebelysning alls?

4 kommentarer

  1. Det lyser rejält överallt här också. Kanske mer än någonsin i år. Kanske behöver vi det extra mycket i år? Jag har mest vita också, men nån har ett lite mer blåaktigt sken än de varmvita. Jag gillar även kulörta men nu har jag ingen sån ute, däremot en och annan inne. 🙂 Gott om ljusslingor inne hos oss. av alla de slag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.