Gömmer mig på övre våningen

Publicerad av

Vad göra dagarna i ända medan golvet installeras? Till följd av ett visst virus ni vet, måste ju distans hållas plus att vi inte heller vill springa i vägen medan det jobbas i kök, vardagsrum, hall, skåp och badrum.

Ungdomarna har skola, så denna fråga är lätt löst för dem. Maken håller sig rätt nära ändå, för allt eftersom golvet blir klart, sköter han om att vägglisterna, de nya, kommer på plats.

Igår på måndagen sysselsatte tvätten mig. Stickat en hel del fick jag också gjort och naturligtvis blev det litet slöande på skärmen också.

Idag fick jag en hel del städning undanstökad. De två badrummen på övre vången behövde få sig en rejäl omgång. Dock undvek jag dammsugningen till senare. Golvinstalleringen är väldigt högljudd med spikande och hamrande och en maskin här eller en annan maskin där. En kompressor som är högljudd och ibland skäller hundarna. Inte speciellt tyst hos oss under dagarna just nu. Ungdomarna sitter framför varsin dator i varsitt rum på övre våningen och försöker få skolarbetet gjort, trots alla dessa ljud. Att skippa dammsugningen var ett enkelt val.

Sedan blev det ytterligare stickning och mot kvällen hann jag börja gå igenom mina kläder och göra klar en till låda som skall till loppis. Skor och en del böcker skall också ner i lådan, men det tar jag imorgon.

Golvet är långt redan! Köket, vardagsrummet och en del av hallen är nu klara denna kväll och det är så väldigt fint! Det är ju verkligen inte lätt att se hur ett stort golv kommer att se ut från några hemlånade plankor från golvaffären! Dock är både Maken och jag nöjda och har redan börjat fundera på nästa fas i detta golvbyte! Fast första projektet skall bli klart först och så får vi planera hur vi gör med den slitna mattan i resten av vårt hem. Den som fanns i vardagsrummet är nu ett minne blott…..

Möbler huller om buller och det nyinstallerade golvet….

10 kommentarer

    1. Tack! Jo jag är mer än nöjd. Det är parkett golv. ’Amerikansk valnöt översatte Wikipedia det till. Var lite fundersam eftersom det heter ’hickory’ på engelska. Hur som helst- nöjda är vi! 😃
      Och fy bubblan vad du är uppe med tuppen! Trevlig onsdag! Vi kryper just i säng på tisdagskvällen. 💤

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.