Tankar under blå himmel med snöspaden i hand

Publicerad av

 • Vi vaknade till underbart vackert väder efter gårdagens snöfall. Vi fick inte sådana mängder som utlovat, men tillräckligt för att naturen återigen får visa upp sig!
 • Snö blir oerhört tung att skotta bort när det är ngn plusgrad.
 • DumpTrump fortsätter att sura och bråka på. Vägrar uppföra sig som en vuxen karl och skaka högvärdigt tass med sin överman. Fy 17! Vilken odräglig karl!
 • Covid sprider sig som en löpeld och nu tas hårdare åtgärder. Allt man kan hoppas är att folk tänker efter. Barer får ha öppet i en restaurang, men själva bardisken får ingen sitta vid. Istället köper man sin öl och går sedan och sätter sig vid ett bord. Ingen alkohol får serveras på dylika efter kl.22. Dock får man beställa mat och åka och hämta efter 22 om restaurangen/baren ännu har öppet.
 • Hela 8 stycken positiva Covid fall och 59 personer i karantän i Mellanskolan där Lillasyster går. Detta betyder att distansundervisningen börjar inkommande måndag, hela två veckor tidigare än beräknat för alla elever i hennes skola. För hur länge? Åtminstone till januari. Det beror ju på lite vad som händer med detta läget….
 • Min föräldragrupp som jag hör till i kyrkan beslöt att inte längre träffas varje onsdag som normalt efter att jag meddelat att jag inte kommer på ett tag pga alla Covid fall. Ju färre människor man träffar liksom…..
 • Irritationen och tröttheten med folk som inte vill eller orkar bry sig om spridningen av detta virus är märkbar. Jo visserligen är infektionen relativt mild för de flesta, men inte för alla och man vet ju inte HUR den drabbar ngn. Somliga blir väldigt sjuka, medan andra inte ens visar några symptom!
 • Och varför får sportklubbar och föreningar fortsätta när inte skolorna kan fungera som normalt? Volleyboll! Korgboll! Amerikansk fotboll! ishockey! Jag förstår inte….
 • Golvet är nästan helt bortrivet. Listerna kring fönster och dörrar likaså och Maken har målat allt färdigt. Vi byter färg på dem från naturvita till kritvita. Golvlisterna var förstås mest slitna.
 • Imorgon torsdag anländer bräderna till det nya golvet. Inkommande måndag påbörjar installationen.
 • Trots tröttheten och ilskan på folk som inte fattar eller vill fatta är det viktigt med perspektiv: vi är alla friska hittills. Sonen och de andra ungdomarna verkar få genomföra sin version av Romeo och Julia och sedan sända pjäsen via skolans nätsida. Lillasyster tog det hela med ro att undervisningen börjar via nätet nästa vecka och Dottern på universitet i Madison, Wisconsin och hennes rumskamrater är hittills också friska. Det finns alltid positivt, men just nu måste jag gräva lite djupare än vanligt…..

8 kommentarer

 1. Många punktliga händelsler på din dag .. Gillar bilden och snön. Vackert .
  Och att en trumpen trump… ”fast man steiker a i smöri så ändrar han sig int. ett trotsigt barn i vuxen mans kläder… suck . ha e så löjlig så a låftar” ! finner inga ord ….
  gillar inte coronan , spridningen heller.
  Men gillar mycket att du skriver , bloggar så vi får vet vad som händer…. kram

  Gillad av 1 person

  1. Bilden tog jag från vår veranda på baksidan av vårt hem, så tack! Jo TrumpenBarnet får nog snart ge sig. Han har liksom inga lagliga rättigheter i detta fall. Däremot måste han ju sura lite först och bära sig åt. På ngt sätt måste han ju få uppmärksamheten riktad till sig…. Skrivklådan lider jag konstant av, så jag gissar att skriverierna fortsätter. Kul att du läser och kommenterar! Det är roligt med respons! Kram tillbaka! 😃🤗

   Gilla

   1. Ja det är klart han ska sura och göra sig till ännu mer åtlöjje först innan han blir buren ut eller faktiskt går själv till sist Du är inte med på skrivmånaden Na No WriMo ? Du är ju jätte bra att skriva . Tack kramen känns ända hit och hoppas spridniingen saktas o helst stoppas nu

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.