En kylig eftermiddag bland löven

Publicerad av

Vi vaknade till bar mark imorse, men kyligare grader. Det blev en förmiddag inne och sedan på eftermiddag kallade löven. Dags att räfsa och försöka få så mycket bort av det fallande guldet som möjligt. Vi har inte bara en hel del fallna lönnlöv och björklöv utan också massvis med fallna tallbarr som behövde räfsas upp.

Det tog flera timmar, men Maken, Lillasyster och jag hjälptes åt.

Jag körde med traditionellt räfsande och skottkärra. Liten sådan, så det blev en hel massa turer till den del av tomten som vi ännu inte har byggt på, men det finns ett garage i inplanerat.

Maken körde nymodigare med lövblåsare som den Snälla Grannen lånade honom. Mäktig grej det där! Lägga på rygg och blåsa iväg liksom. Fort gick det och jättelika högar fick han ihop utan att störa stenar på uppfarten till stugan eller sanden på stranden.

Nu är detta gigantiska jobb gjort för denna höst och imorgon väntar återfärden till Förorten. Maken stannar längre till följd av en skön semestervecka , men för Lillasyster kallar skolplikterna. Bara för oss att sätta oss i bilen och åter styra kosan sydvästerut…. Stugan finns kvar och det blir alldeles säkert ett kärt återseende om några veckor igen. Då säkerligen med frusen sjö och ännu mera snö på marken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.