Torsdagsäventyr i Förorten

Publicerad av

Jag sitter mest hemma. Pga ett visst virus och pga att Minnesota ännu befinner sig under en ‘State of Emergency order’ och guvernören Tim Walz har bett folk att stanna hemma om de inte nödvändigt måste ge sig ut på äventyr.

Detta är USA och han har inga rättigheter att förbjuda befolkningen att göra det som de vill göra, men rekommendationen är alltjämt att vistas ute på vift så lite som möjligt.

Denna torsdag beslöt jag mig i alla fall för att ge mig ut på lite farliga äventyr. De lådor som jag ´packade igår till Dottern måste postas, alltså började jag där. Efter den snabba rundan begav jag mig till sportaffären.

Iklädd det numera så vanliga munskyddet stegade jag in i sportaffären. Jag hade ett mycket viktigt ärende. Jag har nämligen en make som fyller jämnt nästa vecka. och inte vilket jämnt som helst, utan 50! Vilket i och för sig inte är ngn ‘big deal over here’ eftersom 40 är det som firas mera.

Dock har man födelsedag så har man och är man i behöv av mera träningskläder, så är man. Det cyklas dagligen på Peloton cykeln och vi slår båda personliga rekord titt som tätt pga att vi nu har bekantast oss med cykeln och säkert också båda fått mycket bättre kondition. Det är roligt och motiverande att lite tävla med varandra. Det sporrar.

Att få kläder i 50 års present kanske inte är så häftigt, men han kör ju faktiskt rymdskepp….

Efter lyckat inköp på sportaffären åkte jag vidare till centrum för att lämna in min röstsedel inför presidentvalet, ‘34 days to go’ såg jag på Kamala Harris Instagram flöde tidigare idag.

Ett litet stånd hade satts upp där det uppmanandes att lämna in röstsedeln som kommit med posten. På det sättet överbelastas inte det amerikanska postväsendet och rösterna kommer i tid och räknas den 3.11 på valdagen. Att inte heller behöva gå in i ngn byggnad var ju också väldigt smart. Kvinnan som jobbade i den lilla vagnen behövde inte känna sig påträngd av en massa besökare och själv behövde jag inte gå in i ngn byggnad. Välorganiserat, snabbt och enkelt och nu är det bara att hålla alla tummar och tår för att rätt kandidat vinner….!

Sist men inte minst begav jag mig till hobbyaffären. Kära Kusin Vitamin i norra Sverige har tagit fram stickningen och jag vill ju inte ligga långt efter! För närvarande har jag inget sådant projekt, men ansåg att jag helt enkelt måste! Bättre väder för att hålla en stickning i händerna har anlänt. Endast tio grader varmt hos oss idag, vilket innebar ett ordentligt kast från de 27 Celsiusvarma grader vi hade i lördags! Skönt stickväder dock!

Efter en mycket produktiv dag i shoppandets tecken åkte jag hem igen. Midddgsmenyn såg jag fram emot. Jag hade kryddat fisk från Alaska tidigare och skulle stek fileerna ikväll. Jag hade aldrig tidigare stekt panerade fiskfiléer, men som barn var detta en mycket vanlig rätt i vårt hem. Jag har alltså sett min mamma steka dessa otaliga ggr.

Black rock fish’ heter fisksorten och är en fisk i abborrsläktet. Den blev god måste jag säga. Och mycket enklare att steka var det än jag hade tänkt mig!

Potatismos med vitlök, stekt fisk och ugnsstekta grönsaker stod på kvällens meny. Sonen åt med stor aptit, likaså gjorde Maken. En viss Lillasyster var däremot inte så säker…. Mamman då? Jo, hon var mer än nöjd med både maten och den produktiva dagen!

6 kommentarer

  1. 50 år är värt att fira!

    I vår ålder börjar det var svårt att veta vad man skall köpa, man börjar ha det mesta som man behöver. Men kläder nöts ju hela tiden och behövs ju dagligen. 😊

    Du fick ju en massa uträttat!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.