Nöden har ingen lag…speciellt inte i pandemitider

Publicerad av

Nästan ända sedan denna pandemi började i mitten på mars har vi fortsatt att gå i kyrkan, sgs varje söndag. Eller gå och gå… Kyrkan dit vi går sänder sina gudstjänster via sin nätsida och vi, plus en hel massa andra församlingsmedlemmar loggar in varje söndag. Två gudsjänster sänds: En kl.8.45, och en kl.10 på söndagsmorgonen. Musiken spelas in på förhand och endast församlingens två präster och kyrkans ‘tech team’ som sänder ut gudstjästen över nätet, finns på plats med stora avstånd emellan.

Nu under de varma månaderna har ett flertal gudstjänster hållits utomhus på parkeringsplatserna vid kyrkan. Ikväll var det dags igen. Det hölls avstånd, det tvättades händer och alla bar munskydd, till och med kören!

Det var ingen märkvärdig gudstjänst egentligen. Vi sjöng några psalmer och predikan handlade om hur viktigt det är att vara tillsammans, trots restriktioner och munskydd. Hur människan är skapt att vara tillsammans med andra människor. I dessa tider är detta precis lika viktigt, om inte ännu viktigare.

Och visst hade prästen rätt…! Vi var en hel del församlingsmedlemmar som kom dragandes med egna stolar och som satte sig långt bort från alla andra. Det var så roligt att se så många bekanta ansikten, trots att vi alla bar munskydd. Ändå känner man ju igen folk!

En riktigt lyckad kväll alltså!

Den lilla kyrkokören sjöng. Med munskydden på! Och duktiga var de!!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.