StädFredag

Publicerad av

Redan på förmiddagen efter cykelpass på Peloton satte jag igång med städningen. Hade egentligen inte alls tänkt städa idag, men eftersom vädret slagit om till det rakt motsatta än vad som hade utlovats, tyckte jag det passade bra med lite städning.

Det skrubbades och fejades både på övre våning och på huvudvåning och eftersom det endast var runt 15 grader och mulet, rann inte svetten nerför ryggen som det gör då jag städar under somrarna!

Sonen väckte jag så där lite försiktigt vid halv elva tiden på förmiddagen då jag tog en paus i dammsugningen. Ville vara säker på att gårdagens feber var borta utan mediciner och att han mådde bättre. Jodå, några grymtningar fick jag till svar och en tumme upp halvvägs under täcket meddelade att han nog mådde bättre, men ville gärna ligga i sängen längre.

På tå och tyst som en mus smög jag ut ur hans sovrum igen och stängde tyst dörren efter mig. Gissade nog att han skulle stiga upp när magen påminde honom att den behövde mat… mycket riktigt. Ngn timme senare hittade jag honom nere i skafferiet i köket. Sonen fick alltså en reaktion mot influensa vaccinet. Precis som vi hade befarat.

Jag fortsatte fejandet och städandet och efter en paus under Lillasysters harplektion ( via videosamtal) kunde jag ta tag i städandet igen. En harpa är ju inget högljutt instrument och jag tyckte inte det skulle vara väldigt snällt av mig att brumma på med dammsugaren i bakgrunden medan Lillasyster försökte höra vad hennes lärare sade.

Nu är det kväller och mörkt, tyst och kyligt här ute på verandan. Städandet är klart och nu hålls det snyggt några dagar igen…. Dock inte länge. Har man två hundar, som konstant löser hår, så har man och därtill en familj som inte alla ggr håller så snyggt runtomkring sig som de borde (enligt mamman), då blir det nog städning här ganska snart igen.

Nu är det däremot hög tid för fredagsmys….

Pumplayktan står tänd på verandan ikväll

4 kommentarer

  1. Tack! Javisst är den fin! 😃
   Jag tror 9/11 tonades ner en hel del i år pga pandemin. Dock såg jag nog att både Biden, Harris, Trump och Pence alla hade deltagit i ceremonier.
   Fast det var ju som sagt 19 år sedan i år, så kanske det blir ’större’ nästa år. Vi bodde i delstaten New York det året och Dottern var 1 år. Maken jobbade som underläkare och då sjukhusen började fyllas i staden New York, fick han hålla sig beredd att åka in till jobbet ifall han skulle behövas. Helikoptern åkte hela dagen fram och tillbaka över vårt hem för att hämta mera patienter. Det var en otäck dag…. minst sagt. 😟

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.