RestaurangFiasko

Publicerad av

Eftersom alla har arbetat de senaste dagarna, Maken och två av ungdomarna, blev denna onsdagskväll den kvällen som vi beslöt att gå ut på restaurang för att fira min födelsedag. Detta har länge varit en tradition i vår familj. Ända sedan barnen var små har de fått välja var de ville äta ute på sin födelsedag. Då de var riktigt små valde de ofta McDonald’s Playland och det blev en osthamburgare med fransk potatis till födelsedagsmiddagen.

Ikväll hade   jag valt en restaurang som jag visste att hela familjen tycker om och redan på eftermiddagen då jag befann mig ute i vårt vildvuxna och ovårdade trädgårdsland, flög meddelanden mellan alla i familjen om vad de skulle beställa när vi väl hade satt oss ner och fått bord.

Eftersom det just nu, pga av detta virus ( som påverkar de flesta besluten just nu faktiskt.) inte är så klokt att äta inomhus, trots att restauranger nu får servera inomhus, ringde jag för att reservera ett bord på¨eftermiddagen. Kvinnan jag pratade med var trevlig och hjälpsam och skrev ner mitt namn och att jag ville ha ett bord kl.18 för fem utomhus.

På utsatt klockslag strålande vi samma vid restaurangen för att att slå oss ner vid vårt bord. Vi blev alla förvånade hur mycket folk det var på plats! På en helt vanlig onsdagskväll! Kvinnan som tog emot oss, bad oss gå ut och vänta eftersom det var så trångt, så vi gick ut. Stod och väntade en stund så att färre människor skulle befinna sig i entrén och sedan gick Maken in i restaurangen/foajén på nytt.

Samma sak hände, han blev ombedd att gå ut tillbaka. Vi väntade ytterligare en stund och så gick Maken in i gen. Denna gång fick han faktiskt prata med värdinnan som berättade att vårt reserverade bord snart skulle vara ledigt och Maken gav henen mitt mobilnummer att ringa till eftersom vi väntade ute och jag var den som hade ringt och reserverat i första hand.

Vi väntade, väntade och väntade lite till…. Vår reservation hade varit för kl18, nu var det 30 minuter senare och vi var rejält hungriga. Maken gick återigen in och fick veta att värdinna trodde att vi hade åkt, så hon brydde sig inte i att ringa min mobil och gav vårt bord till ngn annan!

Maken var både häpen och rejält arg och berättade åt kvinnan att detta var ju otroligt dålig service! Hon sade inte mycket till svar. Hon kunde ju inte säga så mycket egentligen. Vilken tabbe!

Vi bestämde oss för att gå till en annan restaurang på andra sidan gatan och frågade om det fanns bord utomhus. Värdinnan vid den restaurangen var mycket trevlig och berättade att vi var den första familjen på listan och så fort det fanns ett bord utomhus, skulle hon reservera det åt oss om vi ville ha det.

Vi rådslog ute och kom fram till att vi väntar. Denna gång gick det bättre,. Visserligen var klockan hela 19.30 innan vi fick bord, men här sköttes det hela mycket mera proffsigt och snyggt.

Vi beställde och maten kom relativt snabbt ändå. Gott var det också, men inte trodde vi att ett restaurangbesök skulle ta hela tre timmar denna helt vanlig onsdagskväll!

2 kommentarer

  1. Så klantigt av dem. Tur att det fanns ett bättre alternativ. Här är alla så sugna på att vara ute i sommarvädret så det är tomt inne på restaurangerna. Vi hade en hel restaurang för oss själva sist.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.