Koncentrerat värre

Publicerad av

Det gällde att hålla tungan rätt i munnen idag då jag rattade Teslan för första gången. Maken var med och höll ett öga på frun, det är ju trots att hans nya älskling och bebis! 😉

Fast vad roligt det var att köra Teslan! Enkelt, kul och lite som att köra ett rymdskepp ihopparat med en bil! Eftersom den är helt eldriven, går den tyst som en mus. Att låsa upp den? Gå upp till bilen med mobilen nära eftersom du har laddat ner Tesla appen på den. Detta är din nyckel! Att starta den? Jo, man trycker på bromspedalen! Att backa den ? Tryck på gaspedalen medan du har i backen! Bilen rullar inte alls själv eftersom den inte har ngn bensindriven motor och den kommer med en sådan inställning att man endast behöver en pedal att köra med. Det finns både gaspedal och bromspedal, men egentligen behöver man endast gaspedalen eftersom bilen automatiskt saktar ner om man inte trycker på gaspedalen.

Jag körde endast till och från mataffären här nära oss idag, så hur den kör på motorvägar har jag inte testat ännu. Det blir ngt kul att se fram emot eftersom den går att ställa in som självkörande om man så behagar. Maken har prövat och tyckte att det nog är ganska häftigt det med. ( Dock står det alla möjliga varningar om att man måste hålla sig redo att ingripa och hålla sig alert hela tiden. Man får inte ta en tupplur medan bilen kör själv!)

Han tankade här om dagen vid en sk. ‘Supercharger’ och ‘tankade’ halva tanken för endast USD 5.75! Laddningen tog endast en liten stund och batteriet blev fullt från att ha varit halvfullt för endast den lilla summan.

Tror detta med Tesla blir mycket bra. Maken är hittills mycket nöjd med sitt nya vrålåk och själv ser jag fram emot att ha flera chanser att köra den så fort tillfälle ges!

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.