Tusen tack!

Publicerad av

Man känner ju sig verkligen som ngn slags Hollywood stjärna eller annan slags kändis! Denna dagen den 31.7, 47 år sedan mina gråblå första gången såg världens ljus.

Hela dagen har det strömmat in hälsningar från när och fjärran och jag blir så rörd! Och glad! Och tacksam för att ni alla tagit er tid, även om det bara är några minuter, att önska lilla mig en bra dag och god fortsättning i detta gamla, men också nya som kallas livet.

Dagen började med en utsökt omelett serverad på Marimekko brickan. Stekt och gjord av Maken och innehöll en mängd godsaker som skinka, lök, ost och tomater. Dottern bakade bröd på surdeg igår ( sommarens nya specialitet för henne) och en väldigt god skiva kompletterade den utsökta frukosten.

Medan familjen höll på med lite ditt som datt unnade jag mig själv ett morgondopp i bubbelpoolen och fick därmed en mjukstart på den fina soliga dagen!

Är det födelsedag så är det och Maken bjöd ut mig på lunchdejt för bara honom och mig. Han jobbar natt nu mellan fredagen och lördagen och att gå ut på lunch på tu man hand var mycket trevligt.

Det blev den italienska pizzerian i Förorten eftersom de erbjuder uteservering. Att äta inomhus i dessa Covid tider med en massa andra restaurangbesökare är inte att tänka på. När vi först kom fram till restaurangen märkte vi genast att vi endast kunde beställa våra pizzor inomhus i alla fall. Det flesta borden var bortplockade och resten var avspärrade.

Vi beställde vår mat och gick sedan ut ur restaurangen för att vänta. Tio minuter senare hade vi slagit oss ned utomhus vid ett bord i skuggan. Istället för att servera våra pizzor och vår delade sallad på tallrikar, kom maten i lådor med engångsbestick. Jag frågade Maken om detta verkligen var nödvändigt och det tyckte han bestämt inte. Det finns ingen som helst orsak till varför restauranger ( detta är inte första gången vi diskuterat detta efter restaurangbesök.) inte kan använda vanliga tallrikar och bestick om de ändå har diskmaskin. Hettan i diskmaskinen tar nog kål på eventuella virus som kan finnas på dessa i alla fall!

På eftermiddagen slöade jag! Eller egentligen hela dagen har gått i slösandets tecken. Jag har suttit mycket med mobilen och skrivit hälsningar och tackat till höger och vänster och som sagt, känt mig lite som Dagens Drottning!

Nu är det kväller och Maken har tagit sin nya Tesla till jobbet. Nöjd, så nöjd är den och jag har haft chansen att sitta i förarsätet och lite ta mig en titt på den jag också. Kort sagt- den är häftig! Jag, som verkligen inte är ngn bilfantast, blev imponerad av allt denna bil kan göra. Ännu har jag dock inte hittat knappen som fäller ut vingarna och som gör att den flyger mig hemhem…!

Flickorna har bakat och gjort gräddtårta dagen till ära, men den har vi inte njutit av ännu. I skrivande stund skriver Dottern ett prov i en av sina sommarkurser via nätet och Sonen avslutar sin jobbdag om ngn timme. Då tror jag det blir tårta med ungdomarna!

Inga häftiga utsvävningar denna födelsedag, men ändå en mycket fin sådan. Vädret har varit fantastiskt vackert och inte så hett. Tjugoåtta grader räcker bra till! Och imorgon skriver vi augusti redan!

Jag och Maken födelsedagsfotograferades av Dottern.
I skrivande stund sitter jag här….

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.