MöbelFunderingar

Publicerad av

Skall man renovera sitt rum helt och hållet från nya färger till lister och allt där emellan behöver man fundera på möbler. Jodå, Lillasyster har möbler: Säng, skrivbord, nattygsbord, hylla etc. men anser att hon vuxit ur dessa och behöver nya….

Sängen och nattygsbordet är Maken och jag lite tveksamma över att vi kommer att byta ut. De ät relativt nya, men skrivbordet och bokhyllan är nedärvda trotjänare, som visst kunde förnyas. Skrivbordet dateras ända tillbaka till hans pappa då denna studerade på 1960 talet och bokhyllan köpte Maken och jag efter att vi hade gift oss. Dessa möbler har alltså ett par år på nacken.

Lillasyster har ägnat en hel del tid att söka upp möbler på nätet. Även vid 12 års ålder har hon ett bra färgsinne och vet hur saker och ting kan kombineras för att se snyggt ut. Vad som passar ihop och vad som inte passar ihop. Nu ville hon åka och se på möbler på riktigt.

En viss Dotter, som om några veckor flyttar tillbaka till universitet och hyr en lägenhet med flera kompisar under detta studieår, bad att få åka med till det där stora blå-gula varuhuset som i våra trakter ligger alldeles nära flygfältet.

Kö för att komma in i det blå-gula möbelvaruhuset

Efter ca. 10 minuters köande blev flickorna med sin pappa insläppta och fick börja shoppa loss. Det var förstås inte många i affären samtidigt och detta gjorde ju också saker och ting lättare. Skrivbord sågs på, hyllor sågs också på och inskaffades och en bordsyta till ett blivande skrivbord åt Dottern. Däremot var affären slutsåld på en hel del olika saker och Dotterns skrivbord blev helt enkelt utan bordsben! Det blir alltså att beställa på nätet och ha dem levererade direkt till lägenheten. Blir kanske inte så dumt det ändå….?

Lillasyster provsitter

Lillasyster hittade både hyllor, skrivbord och stol, som ni ser på bilden ovan. Endast hyllorna inhandlades idag, eftersom vi inte har ngt ställe att förvara allt innan hennes rum är klart. Så småningom får vi ta tag i resten….

Maken och Lillasyster jobbar med det sista av tapeten som skall bort

Väl hemkomna fortsatte renoveringen med att ta ner det sista av tapeten, tvätta väggen mycket noga och sedan måla lite färgexempel på väggen. Den skall ju ända målas om….

Här är färgerna ännu våta och ser väldigt likadana ut

Nu skall det då beslutas vilken av färgerna det blir. Som det syns utav bilden är de rätt nära varandra. I verkligheten är de nog inte riktigt lika nära som på bilden, men Lillasyster bestämde sig för färgen överst. Hennes rum kommer att se väldigt annorlunda ut när detta målarjobb blir klart!

6 kommentarer

  1. Roligt med renovering men kräver en hel del jobb. Vi har målat om ungdomarnas rum en gång. Borde kanske målas småningom igen, märks att man bott här i snart 14 år ändå… Väntar på att få se hur det blir, båda de nya färgnyanserna ser bra ut.
    Vid den där möbelaffären somna besökte så finns det hur mycket som helst att välja och vraka mellan 👌 😅

    Gillad av 1 person

    1. Jodå det finns en hel del att välja mellan i möbelväg i den affären. För oss är det också lyxigt med den lilla mataffären där inne, som jag inte tror finns där hemma. Det var en del godsaker som senapssill och Daim te.x som hamnade i kundvagnen….

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.