Vi gör som alla andra- renoverar!

Publicerad av
Tapeten som täcker den ena långväggen i fd Dotterns rum

För snart två år sedan bytte döttrarna rum. Nu bor Lillasyster i det större rummet och Dottern, som normalt skulle bo i staden Madison i grannstaten Wisconsin och gå på universitet där, fick det mindre rummet.

Då detta större rum tillhörde Dottern ville hon ha ett ocean tema. Det blev en fin ocean på den ena långväggen i form av en tapet och sedan en matchande blå färg på de resterande väggarna. Dottern var mycket nöjd.

Nu är det dags för nya färger och former säger Lillasyster som inte vill ha ngt ocean tema i sitt rum längre. De senaste veckorna har hon planerat och funderat och idag på eftermiddagen satte hon och Maken igång med transformeringen.

Tapeter är numera omoderna grejer här på andra sidan Potten, så tapeten med havet och djuren skulle bort. Istället för tapeter, som faktiskt är rätt svåra att hitta i bygghandlarna, gör man allt möjligt med målfärg. Det används svampar och borstar av olika slag för att skapa olika mönster och man blandar färger osv för att skapa olika slags mönster på väggarna.

Förra veckan åkte Maken och Lillasyster till en bygghandel för att se på färger för väggarna. Eftersom alla andra stannar hemma mycket mera och alla andra också renoverar hade bygghandeln rätt dåligt med exempel på färger som kunde tas hem, men tre olika kom de i alla fall hem med.

Nu skall vi dock inte gå händelserna i förväg utan ta ett steg i gången…..

Som ni ser har en viss Lillasyster jobbat hårt denna eftermiddag och kväll och fått en hel del gjort! Halva tapeten är redan borta och stackars storasyster sörjer medan Lillasyster är nöjd! Maken hjälpte till en aning, men det mesta gjorde Lillasyster faktiskt själv. Sprayade på med medlet för att få tapeten våt och skrapade sedan bort den, bit för bit. Under tapeten kommer en fin vit vägg fram som så småningom skall målas istället för att tapetseras.

Så här långt kom Lillasyster ikväll.

Duktigt jobbat tycker mamman och ni läsare får följa med hur projektet framskrider så småningom….

2 kommentarer

    1. Jo, det är intressant det här med trender, verkligen. Är i daglig kontakt med en kusin i Sverige och hon och hennes familj har tapetserat och renoverat… medan vi river ner tapeter! Så kan det gå! 😉

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.