Nya grannar- en mycket trevlig överraskning

Publicerad av
En nyinflyttad svanfamilj har vi i dammen

Imorse, medan vi ännu befann oss vid sommarstugan, kom det en trevlig bild av Dottern som befann sig hemma i Förorten denna helg pga att hon måste jobba. Det fanns en svanfamilj bestående av mammSvan, PappaSvan och fyra små svanungar i vår damm! Vi har haft äran att få ha svanar på snabbvisit förut, men nu verkar de ha bosatt sig!

Bilden ovan tog jag medan jag sprang omkring och ställde till med middagen ikväll. Inte så väldigt bra bild, jag vet. Svårt då jag inte har professionell kamerautrustning med teleobjektiv, men ni kan ändå lätt se att det är två svanar i dammen. Framför sig har de fyra små dunbollar, som inte kan vara många dagar gamla och de verkar ha slagit ner sin bopålar på en annan plats i dammen. Byggt och stått i de senaste tre och en halv dagarna som vi varit borta.

Hoppas nu bara att våra hundar inte skrämmer bort dem med sitt högljudda skällande. Även om de inte alls kan ta sig nära dammen, är de ju hundar och jag gissar att inte SvanFamiljen har särklilt mycket till övers för sådana….

Trevligt med nya grannar är det i alla fall. Jag hoppas att de gör sig hemma och stannar ett tag…!

4 kommentarer

 1. Svanar är vackra och ståtliga. 🌞
  Vi har en blåmes familj som bor i skogsdungen bakom oss, men de är inte lika vackra..
  Jag sitter som bäst och lyssnar på mullret av åskan som är på intågande, hoppas det inte kommer alltför nära inpå oss.

  Gillad av 1 person

  1. Hoppas åskan/stormen inte var alldeles för våldsam! Svanar är onekligen vackra och det är hur mysigt som helst att få ha en ganska nära titt på den i dammen bakom vårt hem. Blåmesar är inte fy skam de heller. De finns inte hos oss. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.