Sommarkväll

Publicerad av

Det är nästan mitt i juli och nu blommar det lite varstans i rabatterna. Rabatterna och stenbumlingar och den mycket fina trappan som anlades för två år sedan i augusti. Igår och idag har Maken jobbat på att rensa och fixa kanten som går runt dessa rabatter som är byggd av tegelstenar. Denna kant hade nästan helt försvunnit ner i gräsmattan, som helt sonika vuxit över allting.

Tungt göra med att krypa omkring längs hela gårdsplanen och mer eller mindre gräva upp tegelstenarna, sätta ner jord i hålet där de var, rensa bort gräset som mer eller mindre vuxit över tegelstenarna och sedan sätta dem tillbaka igen.

Snyggt blev det och nu är det gjort. Förhoppningsvis hålls kanten snygg nu över de kommande somrarna i alla fall.

Annars blev det en trevlig kväll på verandan igen. Svärföräldrarna kom igen på middag och stortrivdes. Satt länge och pratade och lyssnade till fåglarna som väsnades runt dammen och pratade. Maten smakade tydligen. Klassiska hamburgare som Maken grillade och så potatissalladen som jag (igen!) gjorde på eftermiddagen.

And är det söndag kväller igen och det känns lite smådystert. Detta är nämligen helgen som vi borde ha suttit på flygplanet österut. Hem till Jakobstad…. Dock kom det ett litet virus emellan och det lär ju helt galet tänkt att flyga över halva jorden i dessa smittotider. Bara att gilla läget, men visst svider det…. Dock kommer det tack och lov flera somrar!

Tegelstenarna som utgör kanten kring rabatterna är åter synliga efter Makens hårda jobb denna eftermiddag.

2 kommentarer

  1. Fint blev det! Belöningen av hårt arbete, att få njuta av resultatet. Ja det är bara att tänka om i år i fall man hade planer. Vi var där förra året och hade inte tänkt åka i år. Hade inte varit välkomna heller 🙂 utan blivit tvungna att sitta i karantän hela tiden. Nä. Det får bli ett annat år. Kanske nästa, om nu detta är under kontroll då ens. Vi får njuta av hemmaplan.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.