Trötta på eländet

Publicerad av

Denna Covid sommar fortsätter och nu börjar det märkas på ungdomarna att de börjar bli trötta på alla restriktioner som alltjämt finns. Ni har kanske hört att antalet fall med Covid nu går upp i USA, dock inte i hela landet. I en tredjedel av landet stampar antalen fall på stället eller går ner. Minnesota hör till den kategorin.

Vackert så, men anledningen till att vi hör till den kategorin är ju att staten stängde sina gränser snabbt och det blev karantän för hela slanten. Skolorna gick till undervisning på distans rätt snabbt och en stor del av befolkningen jobbade hemifrån. Denna karantän kallades: ‘Stay home Minnesota.’ Efter att karantänen tog slut i maj tog följande fas över: ‘Stay safe Minnesota’ och denna fas befinner vi oss i nu då.

Vi får vistas utomhus med folk, på distans förstås, 6 fot, vilket på europeiska blir 2 m. Vi får samlas i grupper utomhus, men inte större än 250. Skall man samlas i stora grupper rekommenderas munskydd och skall man åka till affären och handla mat, kläder eller vad det nu kan vara, skall munskydd bäras. Ännu är det ingen lag i hela staten det här med munskydd, men vissa städer har gjort det till en lag som måste följas. Annars kan man hamna att böta USD 1000. Ord och inga visor alltså!

Hittills har staten sett runt 39 000 fall med runt 1400 avlidna, medan 88% har tillfrisknat helt. Med dessa siffror märks det ju att pandemin fortfarande lever och frodas i staten och att man fortfarande bör vara mycket försiktig.

Dock tycker ungdomarna att detta kunde vara över nu. jag håller med dem, men vet ju också att det inte är det. Som bekant drabbas barn och ungdomar (oftast) inte på samma sätt som vuxna, men det är inte alltid så lätt för ungdomar att tänka sig sådant. Tonåringar är av naturen självupptagna och världen kretsar kring dem och det de vill göra och har på gång.

Så även i denna familj.

Just nu är det Sonen som är den som är mest trött på allt. Han vill träffa kompisar både ute och inne och de stränga föräldrarna låter honom Inte träffa kompisar inomhus, endast ute.

Ni som läser dessa skriverier vet att vi befinner oss i en ordentlig värmebölja och att vistas ute är verkligen inte så skoj om man inte råkar befinna sig vid en simbassäng eller en strand- där det också finns restriktioner förstås.

Ikväll blev det i alla fall filmkväll hos grannen inomhus. Fyra ungdomar inne, föräldrar närvarande och de lät dem se på film tillsammans. Vi hade först blivit tillfrågade och den dumma mamman sade stopp. Tur för Sonen att grannen var snällare.

Jag förstår ungdomarna, Och lider med dem. Detta är dock inte på långt när över. Inte tills vi har ngn slag medicin eller vaccin eller om vi på ngt mirakulöst sätt lyckas klå viruset på ett annat sätt.

De är dock inte de enda som är trötta på detta….. Fast från en tonårings perspektiv kan det säkert kännas så…..

2 kommentarer

 1. Nog verkar folk tröttna rejält allt, och inbilla sig att det är över. Hörde att ett resebolag här ska flyga överfulla plan till Kroatien nästa vecka och kommande veckor. Just där ökar antal smittade rejält som bäst enligt tidningarna. Undrar hur folk tänker? Varför vill man ens åka dit då? Och ett gäng fraktades nyss till Grekland och sitter och gnäller över att allt inte är som det brukar vara där. Man blir aningen fundersam över folks hjärnkapacitet. Fullt förståeligt att ungdomarna ledsnar och saknar sitt vanliga umgänge, men vuxna borde kunna tänka bättre.

  Gillad av 1 person

  1. Nämen vilket resande! Här reser vi ingenstans- förutom då med egen bil till stugan. Inget flygande dock.
   Märkligt med det här människobeteendet ändå. Oavsett språk och kultur beter vi oss på liknande sätt överallt i världen…. De flesta fattar allvaret i situationen, medan andra…. tja…..🤔
   Ungdomar är däremot ett helt annat kapitel. Svårt för dem i normala fall att inse att det de gör kan påverka andra. Lägg sedan en långvarig pandemi till detta…..🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.