Måndag- med lite av varje

Publicerad av
 • Munskydd rekommenderas vart man än går inomhus. Ingen lag i de flesta förorter, dock numera lag inne i Minneapolis. De flesta följer rekommendationen och bär munskydd. Svårt att bevisa om munskydden hindrar smittospridningen, men det motsatta har heller inte bevisats. Ngn skada gör de hur som helst inte.
 • Inne i klädaffären med slutförsäljning befann vi oss. Dottern och jag i lördags. På dörren till affären fanns det påklistrade skyltar med texten ‘masks required’ så det gick liksom Inte att missa. När vi var klara med våra uppköp gick vi, som brukligt är, till kassan. Där stod en kund och käbblade. Han vägrade bära munskydd och på grund av detta släpptes han inte ( längre) in i affären. Där stod han och munhöggs med affärens säkerhetspersonal, som till all lycka stod på sig och fick honom så småningom ut ur affären. Men hallåååå? Hur onödigt som helst alltså!! Man kan ju bli galen på folk. Lägg på dig munskyddet med den vetskapen om att du gör din nästa en tjänst genom att inte andas på honom eller henne. Det är liksom inte ens värt käbblet. Nästa sommar är allt detta ett minne blott och livet övergår till det normala. THIS TOO SHALL PASS!!- liksom.
 • Dagens utflykt: gick till frisörskan! Hårsalongerna har igen öppet och detta var mitt första besök sedan i början på mars innan karantänen började. Iklädda munskydd var både min frisörska och jag och vissa stationer för klippning hade blivit stängda för att kunna hålla distansen på 6 fot ( 2 m). Vilken lyx med klippning och att jag dessutom fick veta att jag lyckats riktigt bra med luggen på egen hand, gjorde ju inte saken sämre!
 • Tillbaka vid harpan är hon efter en hel dags paus. Ny bok, nya utmaningar och en mycket lycklig ung dam! Bok fyra utav fem är det som nu gäller.
 • Guldfinkarna runt omkring oss uppskattar den nya fågelbrädan och flockas. De verkar hålla ihop i par. Hanarna riktigt knallgula och honorna lite mera svagt gula. Liksom som att de inte vill tränga sig på med sådan knallgul färg.
 • Åska och regn i mängder fick vi äntligen med början igår och under hela natten mellan söndagen och måndagen. Välbehövligt, även om jag nattetid gärna kunde vara utan åskan eftersom det slog ner i ett hem här nära för 8 år sedan och jag blev vittne till branden tidigt på morgonen. Sådant sätter sina spår…. ( familjen och deras två katter klarade sig helskinnade ut ur sitt hem, men totalförstörelsen var ett faktum.)

2 kommentarer

  1. Jodå. Dock gör hon framsteg så fort, så gissar att det inte tar länge förrän hon spelar upp nästa konsert och sedan påbörjar femte och sista boken…. 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.