Gömde mig i källaren

Publicerad av

Tillbringade en alldeles för het och kvav eftermiddag ute i solstolen med boken som jag försöker få färdigläst. Är det sommar, så är det och då skall man sitta ute och njuta av värmen, hettan och luftfuktigheten och därmed basta!

Fast då fuktigheten i luften ligger nära 70 % och det känns mera som i tropikerna eftersom temperaturen ligger runt 30 grader, så är det nog alldeles för hett att sitta ute och läsa. Kom jag fram till där ute i hettan.

Maken åkte till mataffären för att Inhandla ett par ingredienser för kvällens middag och bad mig sköta om bubbelpoolen i hans frånvaro.

De två filtren behövdes sköljas av

En gång i veckan skall kemikalierna kollas över i bubbelpoolen och så skall den städas. Maken hade börjat och jag tog över med att skölja filtren ordentligt. Det iskalla vattnet ur slangen kändes skönt när det sprayade upp mot mig. Det var nästan så jag gick in i huset och bytte om till baddräkt bara för att kunna ta en dusch i det iskalla vattnet!

Efter denna städning gick jag in och gömde mig i källaren med min bok. Där var det svalt och skönt och sura mamman som nu var alldeles genomvåt av svett pga av fukten ute, kunde börja andas igen.

Att tillbringa sommaren ute ja…. absolut! Dock inte om vi har sådana här grymma temperaturer!

Nästan två timmar gömde jag mig i den svala källaren och tyckte att jag började mig känna mig som en mera normal människa igen och kunde gå upp till köket för att börja med maten.

I förmiddags, medan temperaturen ute ännu var någorlunda mänsklig hade jag tänkt mig hederliga, finländska köttbullar till kvällsmat och hade tagit ur malet kött ur frysen.

Nu blev det en helt annan maträtt än vad som var tänkt från början! Ingen kan ju stå i köket och steka färs i denna värme tänkte jag!

Istället blev det en pastasallad innehållande kokt pasta, krabbkött, tärnad gurka, paprika och tomat. Till dressing blandar jag ihop majonnäs, salt, peppar och vit Ranch dressing.

Nu är det ngn timme senare efter maten och det utlovade regnet öser ner. Skönt och välbehövligt. Åskar och blixtar avlöser varandra och det är riktigt mysigt att sitta ute igen på verandan i mycket svalare och behagligare temperaturer.

3 kommentarer

    1. Verkligen! Hos oss är det mera den tunga fukten i luften som stör mig. Den torra ökenhettan som finns i te.x Arizona stör mig knappt.
      Men, ja…. skönt med källaren på sommaren! 😃😎

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.