Beach read i sommarvärmen

Publicerad av

Det verkar ju vara populärt det där med att blanda svenska och engelska hemmavid, så jag tänkte att jag satsar på en liknande rubrik ikväll!

Denna fredag har jag läst sgs hela dagen. Jag försöker komma genom min nygamla bok, så att jag förhoppningsvis får börja med nästa imorgon, lördag. I skrivande stund har jag ca. 50 sidor kvar av denna….

Skriven av en av favoriterna och drottningen till alla dessa lättlästa romaner som passar bra en varm sommardag på eller utanför stranden.

Ingen strand för mig denna fredag, men en vilstol i skuggan i blåsten , som kändes skönt eftersom junitemperaturen skred till just över trettio grader. Helt normalt, men i solen alldeles för hett. Skuggan var däremot behaglig eftersom det blåste rätt hårt.

Denna bok av Elin Hildebrand har jag läst förut. För flera år sedan. Jag trodde att jag fortfarande hade den i min ägo men hittade den inte då jag sökte efter den på bokhyllan.

För ngn vecka sedan ville Lillasyster beställa en ny bok via nätet. Hon hade ett gåvokort som behövde användas och Maken hjälpte henne med detta. Nätsidan uppmanade oss att spendera ytterligare 10 USD och då skulle böckerna skickas till oss gratis.

Sagt och gjort. Jag lade till boken ovan och förra helgen då vi anlände hem från sommarstugan hade böckerna kommit.

Titeln på boken gör ju att det är ganska självklart att veta vad den handlar om. Jag hade glömt hur fruktansvärt illa jag tyckte om huvudpersonen Claire i boken. Hon har en kärleksaffär med den välbärgade och auktoritära Lockhart Dixon, vid sidan om sitt 15 åriga äktenskap med Jason. Hon har fyra barn och hon är utbildad glasblåsare!

Hildebrand skildrar alla dessa känslor som Claire upplever under kärleksaffären helt utmärkt och med finess och man börjar nästan undra om författaren själv någongång råkat ut för ngt liknande… Så trovärdigt skriver hon.

Trots att jag läst boken förut kommer jag faktiskt inte ihåg hur boken slutar. Om Claire och Lock gör slut eller om Lock lämnar sin hustru Daphne och Claire sin familj och de blir ett par eller om de går tillbaka sina respektive….?

Jag vet inte om denna bok översatts till svenska, men engelskan är vardaglig, lätt att förstå och läsa och kanske kan vara bra som övning om intresse finns….?

Runt kl.20.30, då solen var på väg ner mot horisonten och den intensiva hettan avtog, slog jag ihop boken för dagen, satte kopplet på hunden och gick ut på en kvällspromenad. Vi fick ihop just över 4 km Lilly och jag och det tyckte jag inte alls var fy skam i den höga luftfuktigheten. Det kändes bra efter allt stillasittande med nosen i boken.

Lillasysters lågstadieskola syns långt till vänster över fälten och ängarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.