God, grön sörja

Publicerad av

Igår kväll till middagen gjorde jag tacosallad igen. Lätt att tillaga och gott nu när det är så varmt. ( har sett att ni har det varmt hemma i Norden också!)

Till tacosalladen rörde jag ihop en väldigt god, grön sörja gjord på avokadon. Guacamole, som dippen egentligen heter, kanske finns hemma också?

Väldigt god att lägga på tacosallad, majschips och även på olika smörgåsar.

Innan Dottern hade åkt till Mexico en sommar för ett antal år sedan, burkade jag köpa en färdig mix och blanda ner den i den mosade frukten. Efter att Dottern hade ätit äkta guacamole gjord i Mexiko lärde hon sig göra den utan mix. och nu har jag också lärt mig. Det är väldigt lätt, faktiskt.

Guacamole på gång

Familjen älskar denna dipp, så igår använde jag tre avokadon, saften från en halv lime, en klyfta vitlök och salt.

Gör så här:

Halvera avokadon och ta ut den stora kärnan i mitten med en sked. Se till att avokadon är mjuk och mogen. ( oftast köper jag dem flera dagar på förhand och låter dem mogna i fruktskålen.) Då smakar den förstås godare och det går mycket lättare att mosa den.

Skär en lime itu och pressa saften ur ena halvan över avokadon i solen. Skala och finhacka en klyfta vitlök och sätt till i skålen. Salta enligt smak och mosa sedan ihop alla ingredienser. Jag använder en potatismosare. Fungerar mycket bra.

Efter att du åstadkommit den goda, gröna sörjan, lägg i en eller två av kärnorna som du tidigare gröpte ur avokadon. Dessa gör att inte guacamole dippen blir brun lika fort.

Lägg sedan dippen i kylskåpet och låt den stå kallt medan du förbereder resten av måltiden. Ju längre den står, desto godare blir den. Ngn timme är bra.

Servera den kylda dippen med tacos, majschips, taco sallad även på grillade hamburgare smakar dippen utmärkt.

Smaklig måltid!

Den gröna sörjan är mycket godare än vad den ser ut….

2 kommentarer

  1. Jo, nog har vi fått varmt allt! Med råge. Brukar också jämt göra egen guacamole på samma sätt och lägger gärna i finhackad chili också för lite mer sting! Bra tips med kärnan! Det ska jag testa nästa gång, man vill ju ha den grön, inte brun 🙂 Mums, det är gott till mycket!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.